Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Akustični Stone Temple Pilots

Akustični Stone Temple PilotsAmerički rockeri Stone Temple Pilots kreću u novu avanturu najavljujući svoj prvi akustični album ”Perdida”. Album će 7. veljače 2020. godine biti dostupan na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.

”Perdida” će sadržavati 10 novih, iznimno osobnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će slušatelja povesti na emotivno glazbeno putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend će ujedno i značajno proširiti svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji će se graciozno protezati po albumu.

Sjetni ton albuma kreće već s prvom pjesmom ”Fare Thee Well” koja je upravo izdvojena i za prvi najavni singl. Već sada ga možete preslušati putem digitalnih platformi na sljedećoj poveznici.

U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.

”Oduvijek mi se sviđalo kako različiti instrumenti mogu naglasiti pjesmu na neočekivani način. Bilo je veselo raditi s ostalim glazbenicima na ovom albumu jer nam je dalo rijetku priliku da čujemo naše pjesme kroz tuđe uši.”

Naziv albuma na španjolskom znači ’gubitak’, što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: ”Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme”. S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.

Prije nego što album ”Perdida” ugleda svjetlo dana, Stone Temple Pilots najavljuju i prateću akustičnu turneju u trajanju od 15 dana, koju otvaraju 5. veljače u Vancouveru i zatvaraju s nastupom u Bostonu, 1. ožujka. Sa svakim performansom na nadolazećoj turneji bend će nastojati rekreirati zvuk s novoga albuma u akustičnoj varijatni, ali i reinterpretirati ostale, stare pjesme iz svog bogatog, multi-platinastog kataloga koje, ili nisu nikada odsvirali uživo ili ih nisu izveli uživo preko 20 godina.

Izdanja iz bogatog kataloga grupe Stone Temple Pilots potražite u Dancing Bear dućanima te putem Dancing Bear webshopa.

Popis pjesama - ”Perdida”:
“Fare Thee Well”
“Three Wishes”
“Perdida”
“I Didn’t Know The Time”
“Years”
“She’s My Queen”
“Miles Away”
“You Found Yourself”
“I Once Sat At Your Table”
“Sunburst”

Objavljeno 12.12.2019.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik