Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Album ”Ne mi dihat za ovratnik” stiže na vinilu

Album ”Ne mi dihat za ovratnik” stiže na viniluLačni Franz, legendarni slovenski novovalni sastav, nakon LP reizdanja ”Ikebana” i ”Adijo pamet” u pripremi ima još jedno sjajno vinilno reizdanje.

Ovoga puta u pitanju je treći album ”Ne mi dihat za ovratnik” koji se već sada može prednaručiti putem Dancing Bearovog web shopa, a čiji je službeni izlazak planiran za 6. listopad 2023. godine.

Izdanje originalno objavljeno 1983. godine glazbeno i povijesno još pripada razdoblju jugoslavenskog novog vala, no stilski ga je teško smjestiti u bilo kakav ”val” ili svrstati pod određenu ladicu.

Album je također učvrstio sastav u očima šire jugoslavenske publike kao jednog od najvažnijih suvremenih bendova ne samo zbog inovativnih glazbeno-aranžerskih poteza, već i zbog tekstova, koji se već na prve dvije ploče benda mogu okarakterizirati kao poezija. Osim naslovne pjesme, album sadrži brojne antologijske pjesme kao što su ”Bela simfonija”, ”Lipa zelenela je” i ”Prosim, pazi, da mi ne pohodiš podočnjakov”. Glazbu za četiri pjesme i jedan tekst napisao je gitarist Oto Rimele, a ostale pjesme su autorsko djelo Zorana Predina. Na ploči tako i prvi put čujemo bubnjara Pintariča, a vokalni gosti su Meta Močnik i Marko Derganc.

Objavljeno 21.09.2023.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker