Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Aleksandar Dragaš - ”Trening za umiranje”

Aleksandar Dragaš - ”Trening za umiranje”Napokon je objavljena biografija našeg trenutačno najboljeg i najpopularnijeg rock benda, skupine Hladno pivo. Iako autor, rock-kritičar Aleksandar Dragaš, već na samom početku knjige navodi da ne teži za tim da bude književnik, njegova biografija u kojoj vrlo vješto isprepliće svoje vlastito odrastanje i glazbeno sazrijevanje od klinca iz zagrebačkog predgrađa do pozicije jednog od vodećih hrvatskih rock-kritičara s glazbenim ”odrastanjem” Hladnog piva od anonimnog punk banda iz Gajnica pa do mjesta jednog od najvećih rock bendova koje smo ikad imali, zasigurno je zanimljivija od većine domaćih proznih uradaka.

Iako su kvalitetom zasigurno već odavno na samom vrhu domaće pop-rock scene, Hladno pivo moralo je prijeći zaista trnovit put prepun mukotrpnog rada i odricanja da bi uživalo popularnost kakvu danas ima, tako da bi ova knjiga mogla poslužiti i kao svojevrstan vodič kako osnovati svoj band – i preživjeti! A to je Hladnom pivu, unatoč svemu, na kraju i uspjelo.

”Trening za umiranje” nije tipična rock biografija kakvu možda očekujete, a u kojoj niz relevantnih sugovornika više ili manje pametno zbori o vašem omiljenom punk-rock bandu iz Gajnica. Takvu biografiju u kojoj će se o Hladnom pivu pisati neutralno, objektivno i više kroz razmišljanja i rakurs drugih ljudi ostavljam da napiše netko drugi, jer moja je povijest druženja s Hladnim pivom nešto drukčija i s obzirom na nju ja se, sve da sam to i htio, ne mogu igrati objektivnog biografa Hladnog piva. Ova knjiga je something completely different, rekao bi Monty Python, a za to kakva jest, postoji niz razloga.

Igrom slučaja, naime, niz godina bio sam u neposrednoj blizini Hladnog piva, pa mi se - možda i pogrešno, ne znam to ni sam - učinilo da bi, u mom slučaju, bilo najuputnije napisati posve subjektivnu knjigu o najdražem bandu u kojoj ću iznijeti i vlastita sjećanja o vremenu u kojem sam s Hladnim pivom proveo kao njihov menadžer, vozač, diskograf, a ponekad, zvuči neskromno, ali istinito, ”mentor” ili ”stariji punk-rock brat”, koji ih je s vremenom uputio u neke tajne punka, rocka, diskografije, menadžerstva i svega onoga što je bitno za jednu rock karijeru.’

format: 14,5x19,5 cm
uvez: meki
tisak: c/b
broj stranica: 208
šifra: 100278
cijena: 99 kuna


Link: www.profil.hr

N/A / Media info

Objavljeno 18.02.2007.

Vremeplov

Volite jedni druge.
George Harrison (posljednje riječi)