Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Andreas Kisser, JImmy DeGrasso, Tim Owens i David Ellefeson dolaze u Zagreb

Andreas Kisser, JImmy DeGrasso, Tim Owens i David Ellefeson dolaze u ZagrebNovi all-star projekt sastavljen od gitarista Andreas Kissera (Sepultura), pjevača Tim ”Ripper” Owensa (Judas Priest, Beyond Fear, Yngwie Malmsteen, Iced Earth), bubnjara Jimmy DeGrassoa (Megadeth, Alice Cooper, Ozzy Osbourne, Suicidal Tendencies, Lita Ford, Y&T), i basiste David Ellefsona (Soulfly, Dream Theater, Megadeth) kreću na Europsku turneju i 29.4. dolaze u zagrebački Boogaloo klub.

Ovaj nadasve interesantan projekt odaje počast velikanima metala poput Megadetha, Sepulture, Judas Priesta, AC/DC, Black Sabbatha, Deep Purple, Metallice, Venom, Iron Maidena …

Izvorno, roadie za pjevača/ritam gitaristu Max Cavaleru, Andreas Kisser zamoljen je da se pridruži Sepulturi 1987. kada je Jairo Guedz otišao. On je u velikoj mjeri odgovoran za unošenje progresivnog zvuka u bend počevši s albumom ”Schizophrenia”. Studirao je klasičnu gitaru nekoliko godina prije priključivanja Sepulturi. Uključen je u nekoliko brazilskih soundtrack projekata, točnije ”Ne Coraçao dos Deuses” i ”Bellini EA Esfing”’.

Kisser je na Roadrunner united albumu odsvirao gitaru na tri pjesme. Njegova svirka može se čuti na trakama „The Enemy“, „Baptized in the Redemption“ i „No Mas Control“.

Bivši bassist Megadetha, David Ellefson je glavna podrška u rock i metal zajednici preko 25 godina. Davidov je rad nagrađen sa sedam Grammy nominacija, više zlatnih i platinastih naklada nakupljenih iz preko 20 studijskih albuma i nebrojenih svjetskih turneja. Trenutno je aktivan kao kompozitor i izvođač, producent, bas gitarist i član dva benda, F5 i Hail!.

Diplomirao je poslovnu i marketinšku ekonomiju i autor je knjige ”Making Music Your Business ... a Guide for Young Musicians”. Održava predavanja o predmetu poslovanja u glazbenoj industriji iz perspektive glazbenih umjetnika.

Jimmy DeGrasso bio je član metal velikana poput Alice Cooper, Lita Ford, Ozzy Osbourne i drugih. Do nedavno, DeGrasso je bio član Megadetha, multi-platinastog heavy metal benda.

Nakon Megadetha, DeGrasso nastupa na prestižnom Modern Drummer Festu 2002., Ultimate Drummers Veekend u Australiji, Drummer Live u Velikoj Britaniji i nastupa sa Stone Sour (projekt pjevača Slipknota, Corey Taylora) i gitarističkom legendom Ronnie Montroseom. Visoko je tražen kao after session gitarist i bubnjar.
DeGrasso je danas redovni član heavy metal benda F5 i Hail! uz bivšeg kolegu iz Megadetha, Dave Ellefsonom.

Tim „Ripper“ Owens je američki heavy metal pjevač, koji trenutno nastupa sa Beyond Fear, Yngwie Malmsteen’s Rising Force i Hail!. Prvi put je zapažen kao pjevač Judas Priesta, a zatim Iced Eartha. Poznat je po snažnom glasu i širokom vokalnom rasponu.

Mladi prodavač i frontman tribute benda našao se na naslovnicama metal magazina 1996., kada je, od obožavatelja Judas Priesta, postao njihov pjevač – zamijenivši Rob Halforda. Owens je snimio dva studijska albuma s Judasima, kao i dva live albuma i DVD release iz 2002.

Judas Priest su se ujedinili sa Rob Halfordom 2003. Iste godine Matt Barlow, frontman Iced Eartha, napušta bend i Owens postaje njihov novi pjevač.
Nakon što 2007. napušta Iced Earth, 2008. prelazi u Yngwie Malmsteen’s Rising Force, na mjesto vokala, time zamijenivši Doogie Whitea.

”Metal glazba je naš život, pa čak i naš životni put. Ovaj projekt nam pruža mogućnost da sviramo neke od svojih omiljenih pjesama našim obožavateljima diljem svijeta u posebnom i unikatnom okruženju i odamo poštovanje prema pokretu u cjelini.” kaže Ellefeson.

Koncert počinje u 21 sat.

Cijena ulaznica je 170 kn u predprodaji, 200 kn na dan.

Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima: Boogaloo club, Caffe bar i Metal shop Runa, Planet Music, Integral/podhodnik i ostala prodajna mjesta u sustavu Eventim www.eventim.hr.

Objavljeno 09.04.2009.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist