Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Balthazar u Tvornici kulture

Balthazar u Tvornici kulture Balthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. godine u sklopu promocije najnovijeg albuma ”Thin Walls”.

Jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa osnovana je 2004. godine. Nakon što su nastupali na lokalnim događajima i osvojili nagrade za najbolje mlade talente, bend je ubrzo dospio do nastupa na velikim festivalima.

Prvi singl izbacili su 2007. godine, a pjesmu ”This is a flirt” su odmah prepoznale belgijske radijske postaje te je singl završio na drugom mjestu godišnje liste De Afrekening. 2008. godina donosi i drugi singl “Bathroom lovin’ (situations)” koji im je isto osigurao visoka mjesta na godišnjim listama, kao i nastupe na festivalima te svirke po Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

Debitantski album je svjetlo dana ugledao 2010. godine, a uradak “Applauze” je dobio pohvale novinara i publike te završio kao najbolji na listi Belgian final album 2010, a bend je osvojio i nagradnu za najbolji album prema izboru belgijskog udruženja Music Industry Award. Album je izrodio četiri singla: ”Fifteen floors”, ”Hunger at the door”, ”I’ll stay here” i ”The Boatman”.

Tijekom tog ljeta bend nastupa na brojnim festivalima kao što su Rock Werchter, Pukkelpop, Dour Festival i Lowlands, a jesen donosi nastupe po Belgiji i Nizozemskoj od kojih su mnogi koncerti bili rasprodani. 2011. godina donosi nastupe po cijeloj Europi, ali i New Yorku, te ugovor s Pias Recordings.

Drugi album “Rats” objavljen je 2012. godine u Europi, a kraj godine donosi još jednu nagradu za najbolji album prema izboru Music Industry Award. Hvalospjevi su nadišli granice Belgije i Nizozemske, pa su u francuskim medijima njihov album prozivali najboljim te godine.

2015. godine uslijedila je i objava najnovijeg albuma ”Thin Walls” kojeg je producirao Ben Hillier, poznat po svom radu s Blur i Depeche Mode. Ističu se singlovi ”Then What” koji je četiri tjedna za redom bio na prvom mjestu nacionalne liste De Afrekening, kao i “Bunker” koji isto drži vrh te ljestvice.

Balthazar u Hrvatsku dolazi u jeku promocije albuma ”Thin Walls”, a nastupi su rezervirani za dvorane u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Engleskoj, Španjoskoj, Francuskoj, Češkoj.

Samo ovog ljeta bend nastupa na nekima od najboljih festivala kao što su Best Kept Secret Festival, Glastonbury, Rock Werchter, Cactusfestival, ili Rock en Seine. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će jedina prilika u regiji vidjeti jedan od najperspektivnijih belgijskih bendova.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice su u prodaji po 40 kuna do 24. rujna, nakon čega cijena skače na 50 kuna. Na dan koncerta, 24. studenog, cijena ulaznice iznosit će 65 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr


Objavljeno 27.07.2015.

Vremeplov

Zanimljivo je istraživati one strane ličnosti kojima se privatno ne koristiš.
Livio Badurina, riječki glumac