Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Benefit koncert za Are You Syrious

Benefit koncert za Are You SyriousIzvorišta, radijska emisija posvećena world music/etno glazbi došla je do svojeg 100. izdanja i tim povodom organiziramo benefit koncert za udrugu Are You Syrious?

Nakon nekoliko godina objavljivanja podcasta na potlista.com te sada već treće sezone na Radio Studentu, Izvorišta odrađuju i svoj prvi koncertni program 10.12. na kojem nastupaju:

DUNJA KNEBL I KOLOLIRA (Zagreb)
Prava legenda hrvatske etno scene, Dunja Knebl se tradicijskom glazbom bavi više od 20 godina. S raznim glazbenicima objavila je 13 studijskih albuma, a u posljednje vrijeme djeluje s grupom Kololira s kojom je objavila dva iznimno hvaljena albuma – ”Tamo doli” i ”I Mara i cvetje”.

KAZAN (Zagreb)
Nastao iz etnOrkestra, Kazan već nekoliko godina izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Do sada su objavili jedan EP, a trenutno rade na novom materijalu. Ovaj koncert će biti prva prilika predstaviti neke nove članove grupe.

KAIRA KELA (Zagreb)
Kaira Kela je ”domaći”, zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismaila Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupa i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Sastavljen od glazbenika iz Senegala, Hrvatske, ali i Izraela te Slovenije, Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i ”nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

ČIRIBILU (Zagreb)
Čiribilu je novo ime na hrvatskoj etno sceni, ali njegovi članovi, Marta Kolega, Nikola Švenda i Zlatko Ratkajec, već duže vremena, svatko na svoj način, istražuju tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Za Čiribilu će ovo biti jedno od prvih predstavljanja zagrebačkoj publici.

DJ EMIR (Dubrovnik)
Prije, između i nakon nastupa bendova world music DJ selekcija u izvedbi DJ Emira (Izvorišta).

Ulaznice:40kn

Sav profit ostvaren prodajom ulaznica za ovaj koncert biti će doniran za potrebe udruge Are You Syrious?

Objavljeno 05.12.2016.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)