Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Beogradski Koikoi vraćaju se u Močvaru

Beogradski Koikoi vraćaju se u MočvaruZagrebačka Močvara bila je mjesto prvog koncerta grupe Koikoi u Zagrebu i sad joj se vračaju 17. 11. Taj nastup je otvorio put i albumu “Pozivi u stranu” i samom bendu u čijoj se biografiji nakon toga našlo više od 80 nastupa u preko 15 zemalja.

Dvije sezone kasnije Močvara će biti mjesto na kojem će Koikoi simbolično zatvoriti turneju koja je pratila uspješan debi i okrenuti se novim pjesmama. Za razliku od prvog koncerta na kojem se zbog tadašnjih uvjeta moralo sjediti ovaj nadolazeći bit će u potpunosti drugačiji susret sa zagrebačkom publikom.

Koikoi je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara “transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova”, a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki “opipljivi” žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.

Kako god ih nazvali, jedno je jasno – Koikoi su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na Hali Gali kompilaciji” iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album “Pozivi u stranu”.

Taj album je najavila pjesma “Misisipi” koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je “Pozivi u stranu” bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama.

Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na Exitu, OK Festu, Belgrade Beer Festu, InMusicu, Arsenalu, MENT-u u Ljubljani i drugima.

Nakon što ih je Impala uvrstila na popis “100 Artists To Watch” u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine Koikoi su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi.

Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima – od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

Objavljeno 02.10.2023.

Vremeplov

Mi se bavimo specijalnom vrstom umjetnosti u ambijentu koji je neprijatan sanjarima.
Frank Zappa