Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bernays Propaganda izdali novi album ”Zabraneta Planeta”

Bernays Propaganda izdali novi album ”Zabraneta Planeta”Makedonski post-punkeri Bernays Propaganda su danas, 26. februara 2013., izdali svoj treći album ”Zabraneta Planeta”, koji je izašao u CD i LP formatu te kao besplatan download za nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records.

Bernays Propaganda su u nekoliko godina, sa bezbrojnim koncertima te s dva iznimno hvaljena albuma – ”Happiness Machines” (2009) i ”My Personal Holiday” (2010), brzo stekli status jednog od najaktivnijih i međunarodno prepoznatih bendova iz regije. I njihov novi album ”Zabraneta Planeta” će vas uistinu odvesti na zabranjeno mjesto prepuno vrhunskog zvučnog užitka.

Očekujte njihov prepoznatljivi new wave/post-punk zvuk s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim, ”groovy” zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica, iako ponešto manje ”funky” i isprekidano nego ranije. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova otpjevanih vrlo upečatljivim ženski glasom, i dobili ste devet novih pjesama, devet novih priča, devet novih manifesta koji pozivaju na radikalne promjene.

Album ”Zabraneta Planeta” je izašao u CD i 12“ vinilnom formatu, kao udruženi pothvat više izdavačkih kuća - Moonlee Records, Napravi Zaedno, MKC (oba Makedonija) i Prügelprinz Records (Njemačka). Album . Album je dostupan i kao besplatan download sa Moonleejevog Bandcampa, uz “name-your-price” opciju za sve prave fanove.

Odmah nakon izaska albuma Bernays Propaganda kreću na devet tjedana dugu europsku turneju (!), koja će ih povesti od Grčke do Portugala pa sve do Finske i Balktika te nazad.

Bernays Propaganda na turneji:
08.03.2013 @ Vinkovci, DORF (HR)
09.03.2013 @ Ljubljana, Gala Hala - Moonleejada 2013 (SI)
10.03.2012 @ Zabok, Zelena dvorana
15.05.2013 @ Brno, Boro (CZ)
18.05.2013 @ Zagreb, Mochvara (HR)
19.05.2013 @ Zrenjanin, KC (RS)

Objavljeno 06.03.2013.

Vremeplov

Nisam baš želio slavu. Htio sam biti odličan u tome što radim.
Ray Charles