Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Beth Hart u Beogradu - ”Beth Come Back Soon”

        Beth Hart u Beogradu - ”Beth Come Back Soon”Krije li Hala sportova neku magiju unutar sebe ili je to odredio položaj meseca iz svemira ali, prije jedno 10ak godina Paul Anka je ušetao među oduševljene fanove da bi se potop majstorskim skokom prebacio na dio gdje sjede obožavaoci sa skupljim ulaznicama itd. – naravno sve je to bilo praćeno histerijom istih.

Beth Hart je svoj nastup započela, napisati ću, na sličan način. Dok je bend uveliko kretao s pjesmom “A Sunny Kind Of Love” a publika očekivala Beth na bini, nitko nije mogao pretpostaviti da će nasuprot bine kroz jedan od ulaza za publiku ušetati i sama Beth i rečenicom “I’m behind you” skrenuti pozornost svih prisutnih na sebe. Dugo joj je trebalo, s obzirom na veličinu dvorane, doći do bine – publika ju je “ometala” sa željom da se, kako rukuju tako i fotografiraju.

A onda je krenuo šou. Nevjerojatno talentirana Beth pokazala je senzacionalan raspon glasa, plesala je, svirala klavir… Obraćanje prisutnima bilo je neizostavno. Beth Hart je plesanjem na bini publici pokazala s koliko energije osjeća ritam kako oko sebe tako i u sebi - nasleđe Janis Joplin ili ne - dominirala je pozornicom kad je svirala brže rock hitove, ali je također bilo predivno gledati je i slušati i kad je sjedila za klavijaturama (električni klavir) i sama izvodila hitove ”Learning To Live”, ”Leave The Light On” ili ”Fire On The Floor”.

Beth Hart i njezin sastav koji čine gitarist Jon Nichols, basist Bob Marinelli i bubnjar Bill Ransom bili su tako uspješni, osjetila se uvježbanost na profesionalnom nivou koja je podržana ljubavlju prema muzici koju sviraju. Jon Nichols je mjenjao gitare (Gibson, Stratocaster, Telecaster) tijekom nastupa, također je pjevao prateće vokale i definitivno je bio “desna ruka” Beth Hart.

Hart je pokazala da ima takav nevjerojatan raspon glasa i bogat ton. Donosila je publici emocije koje rijetko tko uspijeva iskazati. Pjevala s takvim uvjerenjem (koje proizlazi iz života spoznajom o boli i patnji koju prenosi u tako lijepu glazbu) da je svatko u publici osjećao njene tonove. ”Lift Me Up” pjesma koju je Beth napisala za svoju sestru koja je preminula, a prenesena kao “sirova” emocija - izmamila je na kraju izvođenja jedan jako dug aplauz svih prisutnih u Hali sportova.

Nakon nekoliko brzih rockandroll stvari, Beth je “spustila” atmosferu odsviravši na klaviru obradu ”A change is gonna come”. U nastavku koncerta pokazala je i sjajno umijeće na akustičnoj gitari (također je svirala i akustičnu bas gitaru).
Ne treba zanemariti i publiku koja je od samog starta koncerta bila peti član benda. Jaki aplauzi, povici, pa čak i zborsko pjevanje daju ovom koncertu smisao pravog rock and roll ugođaja.

Priznajem, bio sam potpuno oduševljen ovim koncertom. Čuo sam njezinu glazbu i volim njezin glas, ali kad sam osobno vidio Beth, postal mi je jasno da je ona definitivno poslastica koju neću i ne mogu zaboraviti. Hart je skromna žena, zahvalna na svom uspjehu i (svojoj) poštenoj borbi u životu. Sa svim što je preživjela u svom životu, odlučila je nakon toga živjeti svoju muziku jako pozitivno, tako da - želim da se njezin uspjeh nastavi jako dugo.

Ako dobijete priliku vidjeti ovu ženu i njezin bend, obavezno to učinite. Nemojte se ustručavati ni trenutka. Ako ste ljubitelj bluesa ili samo ljubitelj kvalitetne glazbe, ne propustite koncertnu noć sa Beth Hart. Publika u Beogradu imala je prilike uvjeriti se u ovo što je napisano.

Umjesto P.S.: Problem koji Beograd ne može riještiti je kašnjenje koncerata. Beth Hart ie izašla na scenu oko 22h i 15min što je doprinjelo kasnije da, iako je ponoć otkucala a koncert još trajao, mnogi fanovi iz publike su se kretali ka izlazu u namjeri da obezbjede svoj posljednji gradski prijevoz. Tako da je na kraju koncerta, opraštajući se od publike, Beth mogla vidjeti polovično punu Halu Sportova (umjesto prepunu kako je bilo na početku nastupa). Propust organizatora ili…

Drugi propust bila je predgrupa koja nije bila na visokom umjetničkom nivou (dovesti pub bend u Halu je definitivno pogrešan potez) tako da je njihova glazbena površnost bila blijeda slika onoga što je Beth kasnije ponudila svojim nastupom…


Ivica Stanković

Objavljeno 14.11.2017.

Vremeplov

Ponesi glazbu daleko od mjesta gdje si je našao... bar tako kažu stari blueseri.
Miroslav Evačić