Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Beth Hart u Beogradu - sjajan koncert za pamćenje

Beth Hart u Beogradu - sjajan koncert za pamćenjeNakon nepunih godinu dana pred prepunom halom ”Ranko Žeravica” Beth Hart se ponovo poklonila beogradskoj publici.

Oduševljenje publike bilo je iskazano usklicima koji su pokazivali ne samo simpatije i emocije (koje su poklonjene ovoj umjetnici) već je tim usklicima bila prisutna i želja za dobrim ugođajem, rock blues koncertom kakvi polako ali sigurno nedostaju Beogradu.

I u preko 100 minuta muzike publika je dobila svu pozornost koju jedna umjetnica može pružiti pjevalo se složno, pozdravljali su se trenuci gdje je dominirao solo na gitari ali je pozornost publike pokazana i u tišini kada je Beth koristila priliku da pojedine kompozicije predstavi prvo pričom pa potom pjevanjem.

Za razliku od prošlogodišnjeg koncerta ovaj koncert bio je mnogo više blues, a mnogo manje blues rock. Beth je definitivno nagradama koje je dobila potvrdila vrijednost svojih pjesama i sebe kao umjetnice ali na beogradskom koncertu se moglo primjetiti koliko je ona moderna Janis Joplin.

Vokalne bravure kakve pamtimo iz razdoblja s kraja šezdesetih koje je Janis ostavila u nasleđe Beth je dobro prenjela u 21 stoljeće. Može se reći da ona tim svojim visokim tonovima koje s lakoćom ”iznosi ” boji kompozicije koje ostavljaju bez daha sve prisutne - nagrađena je svaki put kako povicima tako i aplauzom bez obzira što pjesma teče dalje.

Druga strane njezine pojave je njena iskrenost. Osmijeh na licu, emocije koje neizrecivo dijeli s prisutnima samo su dio njezine ličnosti. Beth je iskrena u svom nastupu i stječete dojam da gledate na bini neku svoju poznanicu koju već odavno poznajete.

Potvrda ovih riječi mogla bi se iskazati činjenicom da je nakon koncerta štand s njenim cd-ima i vinilima bio zakrčen fanovima koji su se gurali u želji da obogate svoju kolekciju nekim od njenih mnogobrojnih nosača zvuka.

Hitovi poput “Trouble”, “Fire on the Floor”, “Baddest Blues”, I’ll Take A Care Of You”, “Lifts you Up”, “Mam This One’s For You”, “My California” ostat će zauvijek upamćeni kod fanova koji su noć 2. prosinca podijelili s Beth Hart. Vjerujemo da će i Beth pamtiti koncert. Kako god, sjajan koncert za pamćenje.

Ivica Stanković

Objavljeno 16.01.2019.

Vremeplov

Što pokreće velika djela? Taština.
Janko Polić Kamov