Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Biafra dolazi na Jarun

Biafra dolazi na JarunRock, Indie, Hip-Hop i Heavy Metal, svi ovi žanrovi već su zastupljeni na ovogodišnjem izdanju festivala, a najnovijim najavama dodani su Punk i Reggae te još jednom Indie, ali ovaj put europski. Radi se o sljedećim izvođačima: The Dø, Gentleman i Jello Biafra.

Jello Biafra jedno je od zaštitnih imena američke, ali i punk scene općenito. Bio je vokal kontroverznim, ali izvrsnim Dead Kennedysima, a uz to poznat je i po angažmanu u Zelenoj stranci. Nakon raspada benda nastavlja s radom kao spoken word umjetnik te surađuje s mnogobrojnim izvođačima. Prošle je godine zajedno s pratećim bendom The Guantanamo School Of Medicine razvalio zagrebački Boogaloo, a takvom nastupu nadamo se i na Jarunu.
Reggae snage na festivalu predvodit će Gentleman, jedan od najpoznatijih europskih reggae glazbenika. Karijeru je započeo 1999. godine izdavanjem singla ’’Tabula Rasa’’ i albuma prvijenca ’’Trodin On’’, od tada surađuje s mnogim poznatim jamajkanskim glazbenicima, a Jamajka mu je postala drugi dom. Tijekom godina osvajao je mnoge nagrade i priznanja, a isto se očekuje i za prošlogodišnji album.

The Dø je francusko-finski indie pop duo u usponu koji iza sebe ima dva studijska albuma i mnogobrojne live nastupe. Olivia Merilahti i Dan Levy započeli su suradnju 2005. godine na snimanju soundtracka za francuski film Empire Of The Wolves, a 2008. godine izdaju prvi album. U glazbi spajaju naizgled teško spojive žanrove kao što su rock, avangardni noise, jazz, hip-hop, klasiku i folk, a da to ipak nije nespojivo poslušajte na ovogodišnjem T-Mobile InMusic festivalu gdje će promovirati njihov drugi album ’’Both Way Open Jaws’’ izdan prije mjesec dana.

Objavljeno 07.04.2011.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker