Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Biafra dolazi na Jarun

Biafra dolazi na JarunRock, Indie, Hip-Hop i Heavy Metal, svi ovi žanrovi već su zastupljeni na ovogodišnjem izdanju festivala, a najnovijim najavama dodani su Punk i Reggae te još jednom Indie, ali ovaj put europski. Radi se o sljedećim izvođačima: The Dø, Gentleman i Jello Biafra.

Jello Biafra jedno je od zaštitnih imena američke, ali i punk scene općenito. Bio je vokal kontroverznim, ali izvrsnim Dead Kennedysima, a uz to poznat je i po angažmanu u Zelenoj stranci. Nakon raspada benda nastavlja s radom kao spoken word umjetnik te surađuje s mnogobrojnim izvođačima. Prošle je godine zajedno s pratećim bendom The Guantanamo School Of Medicine razvalio zagrebački Boogaloo, a takvom nastupu nadamo se i na Jarunu.
Reggae snage na festivalu predvodit će Gentleman, jedan od najpoznatijih europskih reggae glazbenika. Karijeru je započeo 1999. godine izdavanjem singla ’’Tabula Rasa’’ i albuma prvijenca ’’Trodin On’’, od tada surađuje s mnogim poznatim jamajkanskim glazbenicima, a Jamajka mu je postala drugi dom. Tijekom godina osvajao je mnoge nagrade i priznanja, a isto se očekuje i za prošlogodišnji album.

The Dø je francusko-finski indie pop duo u usponu koji iza sebe ima dva studijska albuma i mnogobrojne live nastupe. Olivia Merilahti i Dan Levy započeli su suradnju 2005. godine na snimanju soundtracka za francuski film Empire Of The Wolves, a 2008. godine izdaju prvi album. U glazbi spajaju naizgled teško spojive žanrove kao što su rock, avangardni noise, jazz, hip-hop, klasiku i folk, a da to ipak nije nespojivo poslušajte na ovogodišnjem T-Mobile InMusic festivalu gdje će promovirati njihov drugi album ’’Both Way Open Jaws’’ izdan prije mjesec dana.

Objavljeno 07.04.2011.

Vremeplov

Zalažem se za slobodu izražavanja, za to da osoba radi ono u što vjeruje i da ide za svojim snovima.
Madonna