Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Big Brother & The Holding Company u Užicama

Big Brother & The Holding Company u UžicamaUdruženje ljubitelja bluesa i rocka ”Glas iskustva” (Vox Experience) iz Užica postoji i radi već 10 godina. Program festivala i popis sudionika garantira dostizanje vrhunskih umjetničkih i edukativnih dometa zbog kojih Udruženje ljubitelja bluesa i roka ”Glas Iskustva ” i postoji.

Ove godine In Wires festival s ponosom predstavlja utemeljivače San Francisco zvuka, grupu koja je proslavila Janis Joplin... Big Brother & The Holding Company koji nastupaju 08.06.2012.

Big Brother And The Holding Company su osnovani 1965. godine u San Francisku. Osnivači benda su Peter Albin i Sam Andrew. Grupi se ubzo pridružio i James Gurleym, a sa Chuck Jonesom su imali svoj prvi nastup na Berkleyju. Njihov menandžer, Chet Helms, ih je angažirao za prve svirke u klubu Avalon Ballroom kada je u bend doveo najveličanstvenij ženski vokal 20. vijeka, Janis Joplin.

Dave Getz se pridružio grupi 1966. godine. Svoj prvi album su snimili 1967. godine, a poslije trijumfalnog nastupa na Monterej Pop festivalu Janis Joplin je prepoznata kao fenomen.

1968. godine bend izdaje svoj najuspešniji album, ’Cheap Thrils’, sa kojim ostaju osam tjedana broj 1 na listama albuma u SAD. Na albumu dolaze do izražaja fenomenalni vokal Jenis Joplin i izvrsno gitarističko umijeće Sam Andrewa i James Gurleya, što čini da album ’Chip Thrils’ i dan danas odiše svježinom i jedistvenošću.

Nakon odlaska Janis Joplin i Sam Andrewa grupa radi u izmjenjenom sastavu, a konačno se raspada 1972. godine. Ponovo se okupljaju 1987. sa Michael Bastian kao vokalom. Za to vrijeme su izdali dva albuma i nastupaju širom svijeta.

2007. godine zajedno sa Jefferson Starship, Quicksilver Messenger Service, David & Linda LaFlamme (It’s A Beautiful Day) i Grateful Dead’s Tom Constanten nastupaju na Summer of Love 40th Anniversary turneji. 2009. godine umire James Gurley.

Pored Big Brother / The Holding Company iste večeri nastupiti će i:
Nick Drag iz Beograda je Rockabilli grupa koja u dvije minute energične i melodične svirke uspijeva spakirati više muzičkih žanrova. Nastupaju na festivalima u Srbiji i regiji.

Grupa Zona B nastala je 1988. godine i do sada su snimili sedam albuma, od toga prva dva na pločama, starom, dobrom vinilu. Kroz bend su prošli mnogi muzičari, kao članovi ili gosti (Zoran Božinović, Tomislav Rakijaš, Jovan Savić, Ljubomir Đorđević ... ) , a stalni članovi su Zdenko Kolar, Dušan Ristić, Dragan Stojanović, Petar Zarija i Duda Bezuha. S njima su surađivali i mnogi muzičari kojima blues i nije uža specijalnost. Za dva i pol desetljeća, Zona B imala je stotine nastupa, mnogo snimanja, bilo je i humanitarnih koncerata.

Brojni nastupi i interpretacije blues -rocka svijetskih velikana, B.B. Kinga, Muddy Watersa, J.J. Calea i drugih, stavlja ih u sam vrh klupske scene Beograda i Srbije.

Ulaznice se mogu kupiti na sajtu www.tickets.rs i www.gigstix.com.

Objavljeno 03.06.2012.

Vremeplov

Osjećam kao da se uvijek borim da se ne ponovim.
Billy Corgan (The Smashing Pumpkins)