Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bilk - Ozračeni radioaktivnom masom

Bilk - Ozračeni radioaktivnom masomGrupa Bilk osnovana je u Zagrebu 1999. Postava benda neko je vrijeme bila nestabilna sve dok se 2004. nije reducirala na čvrstu i sigurnu bazu. Tin Oberman, Janko Novoselić i Luka Vrbanić studenti su arhitekture, glazbe i medicine, koji uspješno koriste sve svoje sposobnosti – gradeći svoj zvuk kirurški precizno.

Mijenjajući postavu benda, Bilk je prošao kroz brojne faze i stilove šireći tako svoje glazbene horizonte. Snimili su nekoliko demo snimaka, napunili brojne klubove te su na glazbena natjecanja poput Heineken Music Fest Live 2003. u BiH i Newcomer 2005 u Austriji, jednostavno došli i pobijedili.

Nedugo zatim Mr. Moonlee im je ponudio ugovor za izdavanje albuma. Bilk odmah ulazi u legendarni zagrebački studio Kozmo i snima svoj debitantski album ”This Bilk is Radioactive” koji je nastao u suradnji s producentom Markom Pelaićem, a izlazi na etiketi Moonlee Records.

Svojim su heurističkim pristupom stvorili ploču novoga zvuka koji niste imali prilike čuti na ovom području. Groove njihovih bubnjeva, bas gitare, sintesajzera i električne gitare mješavina je raznih stilova stopljenih u breakbeat masu čiste pozitivne energije. Klimajući glavom biti ćete ozračeni njihovim melodijama i ritmovima, misleći samo na jedno; “da, to je to!”.

Ovaj Bilk je radioaktivan i već na prvo slušanje hipnotizirano plešete u ritmu. Lice vam prekriva veliki osmijeh i ništa nije kao prije. Ozračeni ste radioaktivnom masom Bilka.

Info o ovom novom, a već radioaktivnom bendu je Bilkspace.com.

Ana Varljen

Objavljeno 19.05.2006.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja