Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bilk - Ozračeni radioaktivnom masom

Bilk - Ozračeni radioaktivnom masomGrupa Bilk osnovana je u Zagrebu 1999. Postava benda neko je vrijeme bila nestabilna sve dok se 2004. nije reducirala na čvrstu i sigurnu bazu. Tin Oberman, Janko Novoselić i Luka Vrbanić studenti su arhitekture, glazbe i medicine, koji uspješno koriste sve svoje sposobnosti – gradeći svoj zvuk kirurški precizno.

Mijenjajući postavu benda, Bilk je prošao kroz brojne faze i stilove šireći tako svoje glazbene horizonte. Snimili su nekoliko demo snimaka, napunili brojne klubove te su na glazbena natjecanja poput Heineken Music Fest Live 2003. u BiH i Newcomer 2005 u Austriji, jednostavno došli i pobijedili.

Nedugo zatim Mr. Moonlee im je ponudio ugovor za izdavanje albuma. Bilk odmah ulazi u legendarni zagrebački studio Kozmo i snima svoj debitantski album ”This Bilk is Radioactive” koji je nastao u suradnji s producentom Markom Pelaićem, a izlazi na etiketi Moonlee Records.

Svojim su heurističkim pristupom stvorili ploču novoga zvuka koji niste imali prilike čuti na ovom području. Groove njihovih bubnjeva, bas gitare, sintesajzera i električne gitare mješavina je raznih stilova stopljenih u breakbeat masu čiste pozitivne energije. Klimajući glavom biti ćete ozračeni njihovim melodijama i ritmovima, misleći samo na jedno; “da, to je to!”.

Ovaj Bilk je radioaktivan i već na prvo slušanje hipnotizirano plešete u ritmu. Lice vam prekriva veliki osmijeh i ništa nije kao prije. Ozračeni ste radioaktivnom masom Bilka.

Info o ovom novom, a već radioaktivnom bendu je Bilkspace.com.

Ana Varljen

Objavljeno 19.05.2006.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin