Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Blackmore’s Night u sijećnju u Lisinskom

Blackmore’s Night u sijećnju u LisinskomBlackmore’s Night, medieval folk rock skupina gitariste Ritchiea Blackmorea i njegove supruge Candice Night, u sklopu turneje ”Europe Secret Voyage 2009”, 27. siječnja nastupa u Zagrebu u KD Vatroslava Lisinskog.

Bend je nastao 1997. godine, a formirali su ga Ritchie Blackmore i Candice Night. Nakon odlaska iz grupe Deep Purple 1993. godine i snimanja albuma “Stranger in us all” 1995., Blackmorea je zaintrigirala ideja da renesansnu glazbu približi suvremenoj publici. Candiceina osobnost i sposobnost pjevanja su se pokazale kao prirodni izbor nje za ”frontwoman” sastava. 1997. godine band počinje s radom pod imenom koje je nastalo spajanjem njihovih prezimena.
Njihov debitantski album “Shadow of the Moon” iz 1998. godine dobio je odlične kritike te je prihvaćen od strane evropske publike. Album je odmah zauzeo 14. mjesto na Billboard ljestvici gdje se zadržao punih 17 tjedana.

U sljedećih jedanaest godina objavili su još pet studijskih albuma ”Under a Violet Moon”, ”Fires of Midnight”, ”Ghost of A Rose ”, ”The Village Lanterne” i ”Secret Voyage”.
Osim tih studijskih albuma, bend je objavio kompilacije ”Minstrels and Ballads” i ”Beyond the Sunset: The Romantic Collection”, zatim dupli live album ”Past Times with Good Company”, te DVD-e ”Castles and Dreams” i ”Paris Moon”.
Upravo se na ovim posljednjima može vidjeti gotovo pa savršen spoj srednjevjekovne muzike s nekim modernim elementima, većinom odsvirane na autentičnim instrumentima, koji su vladali u vrijeme koje se u njoj opisuje.

Skupina nastupa na renesansnim sajmovima i festivalima, a također održavaju i samostalne koncerte, koje održavaju u povijesnom okruženju za publiku odjeveni uglavnom u tradicionalne renesansne nošnje. Band je uspješan u tolikoj mjeri da uspijevaju nadahnuti brojne međunarodne tribute bendove, poput: Renaissance Night i Italian Morning Star.

Isto tako, poznati su i po tome što vole pozivati publiku da na njihove koncerte dođe odjevena u srednjevjekovne kostime, onakve ili slične u kakvima i oni sami nastupaju. Tako je i za ovaj Ritchie Blackmore je posebno zamolio hrvatsku publiku da dođu odjeveni u srednjevjekovne kostime, također u obzir dolaze i hrvatske narodne nošnje.

Koncert Blackmore’s Night će se održati 27.1.2009 u KD “Vatroslava Lisinskog”, cijene ulaznica su 200 / 220 / 240 kn.
Ulaznice su u prodaji od 8.12. na blagajni dvorane i u Integralu/Pothodnik.
Prva dva reda dvorane su u prodaji isključivo za posjetitelje koji imaju namjeru doći odjeveni u srednjevjekovne kostime.

Objavljeno 15.12.2008.

Vremeplov

Peace!
John Lennon