Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bliži nam se Špancirfest 2015.

Bliži nam se Špancirfest 2015.Špancirfest se ove godine odražava od 21. do 30. kolovoza, pod novim sloganom „Pokreni svoju kreativnost“.

To je zapravo i poruka svim mladim, talentiranim umjetnicima-poduzetnicima, s područja kreativnih i kulturnih industrija, da još više razmišljaju tržišno, s obzirom da uz njih stoji vrhunski turistički brend.

U posljednjih nekoliko godina, Špancirfest se produkcijski i sadržajno uzdigao na visoku razinu te je njegov glazbeni i općenito izvođački program najvažnija hrvatska festivalska točka kraja ljeta.

Osim glazbenog programa, na Špancirfestu će biti cijeli niz drugih sadržaja, kreativnih radionica za namjlađe, radionica za odrasle, Vinski grad, Uska ulica napučena mladih umjetnicima, ali i izuzetno atraktivan ulični program, srce i duša Špancira.

Tajna uspjeha i stalnog rasta Špancirfesta, leži u pomnom dugoročnom planiranju, uspješnom predviđanju trendova i sustavnoj želji da festival, koji ima tako važnu ulogu u životu i razvoju Varaždina, zaista bude više od uspješnog kulturno turističkog događanja.

Glazbeni program ovogodišnjeg Špancirfest održat će se na tri pozornice u danima od petka 21. do nedjelje 30. kolovoza.

Uz Stari grad, glavnu pozornicu festivala, glazbenici će nastupati na dobro poznatoj bini Trg Miljenka Stančića te na novoj sceni – Vila Bedeković. Za Stari grad I vilu Bedeković potrebno je kupiti ulaznice, dok je program na Stančićevom trgu besplatan.

Program će u petak 21. kolovoza, otvoriti Nouvelle Vague, izvrstan bend koji na tipično francuski artsy način uz bogati utjecaj bossa nove obrađuje opća mjesta panka, novog vala i ostalih stilova 70-tih i 80-tih godina 20. stoljeća.

U subotu, 22. kolovoza, u Varaždin, nakon cijele vječnosti stižu kultni Ljubljanski Pankrti, začetnici punk pokreta u Jugoslaviji i jedan od najvažnijih aktera popularne kulture na našim prostorima.

Dan kasnije, u nedjelju 23. kolovoza, najljepši varaždinski trg raspametit će Džambo Aguševi Orchestra, nazvan prema svojem osnivaču, legendardnom trubaču Koci Aguševu, a koji će na Špancirfest donijeti strastvene zvukove balkanske, romske i turske glazbe s primjesama jazza i swinga.

Nakon tradicionalnih balkanskih zvukova, u ponedjeljak 24. kolovoza, stiže ultra-moderna slovenska atrakcija The Stroj. Sami sebe nazivaju urbanim plemenom, kao instrumente koriste razne odbačene bačve, alate i dijelove strojeva, a svoje ritmične rituale uz pratnju pirotehnike izvode na najluđim mogućim mjestima poput napuštenih rudnika, kamenoloma, praznih tvorničkih hala ili prerađenih autobusa.

Post-industrijske zvukove i ritmove će u utorak, 25. kolovoza ublažiti Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band, autentični podravski blues kao jeka zvuka delte Mississipija. Još jedan europski eho američke glazbe ponudit će švedski Movits!, koji će u srijedu, 26. kolovoza na Stančiću predstaviti svoj swing-hop-hop zvuk.

U četvrtak, 27. kolovoza će se u Varaždin vratiti francuska atrakcija La Fanfare en Petard, kojih se varaždinski ljubitelji glazbe sjećaju po izvrsnom nastupu od prije nekoliko godina. U međuvremenu su ovi momci koji miješaju sve što je moderno, uz čvrsti ritam, cool vokal i minimalističke brass dionice postali još bolji što obećava izvrstan provod.

Drugi vikend Špancirfesta otvorit će u petak 28. kolovoza francuski Alžirac Rachid Taha, proslavljen po miješanju rocka, popa i autentičnog alžirskog “Raï” zvuka, a dvije finalne večeri rezervirane su za dvije velike zvijezde. Najprije će u subotu, 29. kolovoza Stančić rasturiti Rambo Amadeus s Two Winnetous and one more, a u nedjelju, 30. kolovoza će festivalski program zatvoriti izvrsni zagrebački Detour, jedan od trenutačno najboljih hrvatskih pop bendova.

PETAK 21. 08. / NOUVELLE VAGUE
SUBOTA 22. 08. / PANKRTI
NEDJELJA 23. 08. / DZAMBO AGUSEVI ORCHESTRA
PONEDJELJAK 24. 08. / THE STROJ
UTORAK 25. 08. / MIROSLAV EVAČIĆ & ČARDAŠ BLUES BAND
SRIJEDA 26. 08. / MOVITS!
ČETVRTAK 27. 08. / LA FANFARE EN PETARD
PETAK 28. 08. / RACHID TAHA
SUBOTA 29. 08. / RAMBO AMADEUS – TWO WINNETOUS & MORE
NEDJELJA 30. 08. / DETOURObjavljeno 11.08.2015.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor