Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bliži nam se Viva La Pola!

Bliži nam se Viva La Pola!Ostalo je tek nekoliko dana do jednog od najvećih istarskih rock festivala, festivala Viva la Pola koji će se održati 19. i 20. 08. te vam u nastavku teksta otkrivamo tko će od izvođača osim do sada najavljenih nastupiti...

Osječki Pullover, kojima će nastup na osmom Viva La Pola! biti premijerni nastup u Istri, donose nesvakidašnju izvedbu poznatih dance/pop pjesama koje su obilježile hrvatsku scenu osamdesetih i devedesetih. No, premda u zafrkantskom tonu, sviračka razina peteročlanog Pullovera je na zavidnoj razini, a njihova punk/metal izvedba stvari kao što: “Sherry Sherry” Veline, Mineine “Vrapci i komarci”, “Ja sam lažljiva” Denis & Denis i dr. predstavljaju odličan i do sada nečujen recept za ludu zabavu. Pullover postoji od 2008. godine i trenutačno promoviraju prvi dugosvirajući album, a pulskoj i istarskoj publici predstavit će se u subotu, 20. kolovoza.

Pullover djeluje u sastavu: Iva von Tratinčica – vokal, Herr Paulaner – glavna gitara, Der Barun Ištvan Szelci – ritam gitara, Knez Boris VI. Pobešneli – bas i Boboslav Despot – bubanj


Zagrebački Stribog također u premijernom nastupu pred istarskom publikom. Riječ je o najpoznatijem hrvatskom folk metal sastavu koji postoji od 2006. godine te je nazvan prema slavenskom bogu vjetra, neba i zraka.

Svoj prvi demo “Za vječan ponos i čast” objavljuje 2006. godine, a iduće kompilaciju “Zora nad zemljama slavenskim”, te singl “Nyia - Religija krvi”. Iste godine, Stribog nastupa u Zagrebu u ulozi predgrupe finskim folk metal velikanima, sastavu Korpiklaani. Godine 2010. snimaju svoj debitantski studijski album “U okovima vječnosti”, kojeg je objavila češka diskografska kuća “Murderous Productions”. Koncerti grupe Striborg prava su atrakcija, a nastup na osmom “Viva La Pola!” bit će njihovo prvo pojavljivanje na ovim prostorima.

Grupa Stribog djeluje u sastavu: Tomislav Živković – vokal, Tea Rogić - vokal, Ivan Mrkoci (Mrva) – gitara, Nikola Mrkša – gitara, Sergej Šimpraga - bas gitara, Darko Ćosić – bubanj, Vinija Kolumbić – klavijature i Ivo Turk - frula


Pulski punk, hard-core sastav Pokret otpora je nastao ujedinjenjem dva člana kultnog pulskog punk benda Frontalni udar i bubnjara Sigija, koji svira bubanj u jednome od poznatijih pulskih punk bendova novije generacije – Reanimacija.

Zadržavši sve ponajbolje osobine Frontalnog udara, te unijevši nove zanimljive elemente, Pokret otpora u svoju glazbenu avanturu kreće u rujnu 2010. godine te tako skladavši petnaest novih pjesama u studenom, u vlastitom aranžmanu, kreće snimati album koji je s produkcijske strane zgotovljen u prosincu 2010. godine. Za dvije skladbe, “Ponižen i povrijeđen” i “Pulo”, tekst je napisao Matozan Marinko Mare (ex Frontalni udar), koji se na istim stvarima pojavljuje i kao gost na vokalu, dok za sve ostale, i tekst i glazbu, potpisuje Igor Stanković.

U međuvremenu predstavili su se u Puli na Gitarijadi Pula 2011. kada osvajaju treće mjesto, te Ljubljani i Zagrebu.

Prvi album grupe Pokret otpora ”Demoiluzija” moguće je besplatno skinuti s stranice: www.pokretotpora.net

Pokret otpora djeluje u sastavu: Igor Stanković – vokal, gitara, Wolfgang Ereš “Wolgy” – bas i Igor “Sigi” Perković – bubanj


Na ovogodišnjem festival nastupiti će i Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers iz Rijeke. Uz slogan ”Now You Know, Wherever You Go, Zombie Strippers, The Best Fuckin’ Show!”, 2008. svjetlost dana je ugledala riječka underground horror metal rock atrakcija Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers, koja je uz underground okruženje i teme kao što su sex, horror i crni humor, inspiriravši se najpoznatijim djelima trash/horror shock filmske produkcije, donijela nešto novo, svježe i uistinu nesvakidašnje, za hrvatske prilike.

Već uz prvi demo materijal «Zombies.... and so much more jingles of horror, macabre and sexual pleasures”, i nastupe na kojima su se članovi benda započeli pojavljivati u kostimiranim izdanjima, Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers, odveli su smjerovima prvorazredne koncertne atrakcije.

Uz svoj premijerni nastup na ovogodišnjoj Viva La Poli!, Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers ujedno će predstaviti i svoj prvi dugosvirajući album nazvan ”Horrorrific” koji je izašao prošlog mjeseca. Na njemu se nalazi deset numera, koje uz horror okruženje i kombinaciju metal i rock zvuka, prema riječima članova benda “proždiru mozgove i izjedaju duše, a anti note koje stvaraju - tjeraju zaražene poklonike na poganje, zavijanje i divljanje te mnoge djeve na urlanje, čaganje i skidanje.”

Tu su još i dečki iz Crikvenice koji se odazivaju na ime Invert, domaćini okupljeni pod nazivom Narada project, njihovi sugrađani Oliver Kovach, Metanoia, Mortal Divinity te Filip Motovunski iz Motovuna.


PRETPRODAJA ULAZNICA:
Ulaznice u pretprodaji za ovogodišnji “Viva La Pola!”, po cijeni od 59,99 kn (za petak), 89,99 kn (za subotu), te 139,99 kn (za oba dana) moguće je pribaviti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Pula:
Klub Uljanik, Dobrilina 2 (četvrtak – subota, 20.00 – 05.00 h)
Centar CD Shop, Fontička 3 (tel. + 385 52 212 463)
Rock Caffe, Scalierova 8
Caffe Bar Scandal Express, Ciscuttijeva 15
Caffe Bar Mimoza, Vukovarska 13
Caffe Bar Bass, Širolina 3

Rovinj: Music Shop Link, Carera 72 (tel. + 385 52 813 493)
Te u sustavu Eventim: www.eventim.hr
Rezervacije ulaznica: vivalapolafest@gmail.com

Objavljeno 16.08.2011.

Vremeplov

Rock je idiosinkrazijski fenomen. On ne postoji u realnom svijetu. Nastaje u mojoj uobrazilji, kada se prava muzika susretne sa mojom uspomenama, frustracijama, nadama i željama. Njegova autentičnost se verificira u tom trenutku.
Žikica Simić (rock publicist)