Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Blueseri iz Chicaga stižu u Hrvatsku

Blueseri iz Chicaga stižu u Hrvatsku”Roots duo” iz Chicaga - Joe Filisko i Eric Noden po četvrti put dolaze u Hrvatsku. Zahvaljujući Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, koncerte će održati u Zaboku (10.10., Multimedijalni centar) i Sisku (11.11., Siscia Jazz Club).

Riječ je o glazbenicima koji su posvećeni izvedbi autentičnog bluesa kakav se svirao u prvoj polovici 20 stoljeća: akustična varijanta delta bluesa s elementima country bluesa i ragtimea te folk glazbe. Zajedno nastupaju od 2001. godine, a do danas su objavili tri nosača zvuka “Live” (2005), “I.C. Special” (2010) i “Missed Train Blues” (2012).
Joe Filisko je vrhunski svirač usne harmonike te jedan od najcjenjenijih blues edukatora. Za Filiska kažu da je trenutno „najveći autoritet dijatonske usne harmonike na planeti“ ili ga opisuju riječima: „Čovjek s najvećim utjecajem na razvoj usne harmonike u zadnja dva desetljeća“.

Eric Noden je pak gitarist i pjevač koji je koncertno aktivan 20 godina. Inspiraciju je pronašao u pionirima blues glazbe; Robert Johnson, Reverend Gary Davis i Charley Patton neki su od njih. Svira akustičnu i resonator gitaru. Majstor je upotrebe slide-a i otvorenih štimova. Zvuk koji izlazi iz njegovih instrumenata mješavina je ragtime, blues, folk i New Orleans stilova.
Prvi koncert Filisko i Noden održat će u ponedjeljak, 10. studenog u ”Multimedijalnom centru” u Zaboku, u sklopu prvog ”Zagorje Blues Etno Festivala”, a dan kasnije 11. studenog u sisačkom ”Siscia Jazz Clubu”.

Novi album Filiska i Nodena ”On the Move” izlazi početkom sljedeće godine, ali njegova promocija kreće već sada pa će hrvatski blues zaljubljenici eksluzivno moći čuti i nekoliko novih, još neobjavljenih pjesama. ’’Čast nam je vratiti se u Hrvatsku. Publika u Vašoj zemlji cijeni ugođaj i dušu naše glazbe’’, napominje Joe Filisko.

Objavljeno 01.11.2014.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)