Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan box set

Bob Dylan box setBob Dylan definitivno je jedinstveni umjetnik s karijerom bogatom čak 60 godina…

Upravo je tih 60 godina stalo u kolosalni box set: ”Bob Dylan Complete Album Collection Vol. One” (Columbia Records/Menart). Kako bi se box set ispromovirao kod što širog spektra publike, pobrinuo se Dylanov PR koji je na njegovoj službenoj Facebook stranici stavio obavijest i na hrvatskom što je oduševilo hrvatske fanove. Ovih dana izašao je i interaktivni video u čast pola stoljeća od pjesme ”Like a Rolling Stone” koji možete pogledati na ovdje.

Box set se sastoji od 35 studijskih albuma (uključujući i prvo ikad sjeverno-američko izdanje albuma ”Dylan” iz 1973.godine na CD-u), 6 live albuma, dvodijelni ”Side Tracks” i knjigu s debelim koricama koja prati album po album s bilješkama Clintona Heylina i uvodom koji je napisao Bill Flanagan.

Od debitanskog albuma iz 1962. godine jednostavno nazvanog ”Bob Dylan” box set prati neprestanu transformaciju ovog pjevača, tekstopisca, koncertnog izvođača i studijskog umjetnika. Svojom pojavom i glazbom revolucionarizirao je folk, pop i rock glazbu i na koncu svoje karijere još uvijek uspijeva dotaknuti nove granice, konstantno pronalazeći načine da pokaže i istraži ljudske doživljaje, svjetovno i kroz glazbu.

Njegov utjecaj opisao je i američki predsjednik Barack Obama prošle godine u svibnju kad je Dylanu dodijeljena ”Predsjednička medalja za slobodu”.

”Nema većeg giganta u povijesti američke glazbe. Moderni trubadur – Bob Dylan etablirao je sebe u jednog od najutjecajnijih glazbenika 20. stoljeća. Bogata poezija njegovih tekstova, otvorila je nove mogućnosti za popularnu glazbu i inspirirala generacije. Njegova glazba donijela je drevnu tradiciju u moderno doba. Više od 50 godina nakon što je počela njegova karijera, Bob Dylan ostao je istaknuti glas našeg naroda i svijeta.

Bob Dylan je vjerojatno jedini umjetnik koji je primio ”Predsjedničku medalju za slobodu”, ”Pulitzerovu nagradu” za ogroman utjecaj na popularnu glazbu i američku kulturu, Oscara za ”Things Have Change” – najbolja originalna pjesma, te mnogobrojne Grammy nagrade.

Upravo zato je ovaj box set povijesna kolekcija na jednom mjestu.

Bob Dylan trenutno uživa komercijalni i kritički uspjeh s posljednjim izdanjem ”The Bootleg Series, Vol. 10 - Another Self Portrait”, koji obuhvaća dosad neobjavljene live i studio snimke iz razdoblja 1969.-1971. godine.

”The Bob Dylan Complete Album Collection Vol. 2” planiran je za iduću godinu, a obuhvatit će cijeloukupni Bootleg Series po prvi put.

Objavljeno 25.11.2013.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com