Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan box set

Bob Dylan box setBob Dylan definitivno je jedinstveni umjetnik s karijerom bogatom čak 60 godina…

Upravo je tih 60 godina stalo u kolosalni box set: ”Bob Dylan Complete Album Collection Vol. One” (Columbia Records/Menart). Kako bi se box set ispromovirao kod što širog spektra publike, pobrinuo se Dylanov PR koji je na njegovoj službenoj Facebook stranici stavio obavijest i na hrvatskom što je oduševilo hrvatske fanove. Ovih dana izašao je i interaktivni video u čast pola stoljeća od pjesme ”Like a Rolling Stone” koji možete pogledati na ovdje.

Box set se sastoji od 35 studijskih albuma (uključujući i prvo ikad sjeverno-američko izdanje albuma ”Dylan” iz 1973.godine na CD-u), 6 live albuma, dvodijelni ”Side Tracks” i knjigu s debelim koricama koja prati album po album s bilješkama Clintona Heylina i uvodom koji je napisao Bill Flanagan.

Od debitanskog albuma iz 1962. godine jednostavno nazvanog ”Bob Dylan” box set prati neprestanu transformaciju ovog pjevača, tekstopisca, koncertnog izvođača i studijskog umjetnika. Svojom pojavom i glazbom revolucionarizirao je folk, pop i rock glazbu i na koncu svoje karijere još uvijek uspijeva dotaknuti nove granice, konstantno pronalazeći načine da pokaže i istraži ljudske doživljaje, svjetovno i kroz glazbu.

Njegov utjecaj opisao je i američki predsjednik Barack Obama prošle godine u svibnju kad je Dylanu dodijeljena ”Predsjednička medalja za slobodu”.

”Nema većeg giganta u povijesti američke glazbe. Moderni trubadur – Bob Dylan etablirao je sebe u jednog od najutjecajnijih glazbenika 20. stoljeća. Bogata poezija njegovih tekstova, otvorila je nove mogućnosti za popularnu glazbu i inspirirala generacije. Njegova glazba donijela je drevnu tradiciju u moderno doba. Više od 50 godina nakon što je počela njegova karijera, Bob Dylan ostao je istaknuti glas našeg naroda i svijeta.

Bob Dylan je vjerojatno jedini umjetnik koji je primio ”Predsjedničku medalju za slobodu”, ”Pulitzerovu nagradu” za ogroman utjecaj na popularnu glazbu i američku kulturu, Oscara za ”Things Have Change” – najbolja originalna pjesma, te mnogobrojne Grammy nagrade.

Upravo zato je ovaj box set povijesna kolekcija na jednom mjestu.

Bob Dylan trenutno uživa komercijalni i kritički uspjeh s posljednjim izdanjem ”The Bootleg Series, Vol. 10 - Another Self Portrait”, koji obuhvaća dosad neobjavljene live i studio snimke iz razdoblja 1969.-1971. godine.

”The Bob Dylan Complete Album Collection Vol. 2” planiran je za iduću godinu, a obuhvatit će cijeloukupni Bootleg Series po prvi put.

Objavljeno 25.11.2013.

Vremeplov

Iza svega što radim uvijek stoji nekakva osobna priča.
Hrvoje Hodak