Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopis

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopisSPOMENAR BOBA DILANA 1953-1966 (rijetke fotografije, rukopisi pjesama, audio CD i još mnogo toga) je knjiga koja neće smjeti nedostajati u zbirci niti jednog ljubitelja glazbe. Ovaj predivno ilustriran interaktivni životopis prikazuje nam jedno od najvažnijih razdoblja Dylanove karijere, silno bogato zbivanjima i od presudnog utjecaja na njegov daljnji umjetnički razvoj.

Ovdje ćete pronaći intervjue, arhivske fotografije, reprodukcije rukom pisanih stihova pjesama-legendi (poput ”Blowin in the Wind” ili ”Like a Rolling Stone”) kao l još neke rijetke materijale iz zbirki njegovih ljubitelja diljem svijeta: ulaznice za koncerte, promotivni materijal za film Don’t Look Back, program njegova prvog koncerta u Carnegie Chapter Hallu, ili zapis kritičara Roberta Sheltona o Dvlanovom prvom ”električnom nastupu” na Newport Festivalu 1965. Priloženi CD ocrtava Dvlanov rast kao glazbenika i javne osobe, uključujući i rane intervjue u kojima je ”modificirao” životopis i pričao o nastanku nekih pjesama.

Ovaj spomenar je priča o ključnom razdoblju njegova života, o dolasku u New York 1961. g, kao i o utisku koji je njegov glas ostavio na suvremenike. Bio je to glas pjesnika i glas pjevača, jedan od najposebnijih glasova našeg vremena.

Pomno osmišljen i izrađen s mnogo pažnje, Spomenar Boba Dylana 1956-1966 jedinstveno je priznanje jednom posve jedinstvenom umjetniku i jedan od boljih (glazbenih) odabira za poklon dragoj osobi u nadolazećim blagdanima.

Cijena: 199,00 kn
Format: 26.00
ISBN: 953-220-276-5
Broj stranica: 64
Godina izdanja: 2005
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo: VLADIMIR CVETKOVIĆ SEVER

Mate Bogut - Artist info

Objavljeno 21.12.2005.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf