Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopis

Bob Dylan - ”Spomenar”, knjiga i interaktivni životopisSPOMENAR BOBA DILANA 1953-1966 (rijetke fotografije, rukopisi pjesama, audio CD i još mnogo toga) je knjiga koja neće smjeti nedostajati u zbirci niti jednog ljubitelja glazbe. Ovaj predivno ilustriran interaktivni životopis prikazuje nam jedno od najvažnijih razdoblja Dylanove karijere, silno bogato zbivanjima i od presudnog utjecaja na njegov daljnji umjetnički razvoj.

Ovdje ćete pronaći intervjue, arhivske fotografije, reprodukcije rukom pisanih stihova pjesama-legendi (poput ”Blowin in the Wind” ili ”Like a Rolling Stone”) kao l još neke rijetke materijale iz zbirki njegovih ljubitelja diljem svijeta: ulaznice za koncerte, promotivni materijal za film Don’t Look Back, program njegova prvog koncerta u Carnegie Chapter Hallu, ili zapis kritičara Roberta Sheltona o Dvlanovom prvom ”električnom nastupu” na Newport Festivalu 1965. Priloženi CD ocrtava Dvlanov rast kao glazbenika i javne osobe, uključujući i rane intervjue u kojima je ”modificirao” životopis i pričao o nastanku nekih pjesama.

Ovaj spomenar je priča o ključnom razdoblju njegova života, o dolasku u New York 1961. g, kao i o utisku koji je njegov glas ostavio na suvremenike. Bio je to glas pjesnika i glas pjevača, jedan od najposebnijih glasova našeg vremena.

Pomno osmišljen i izrađen s mnogo pažnje, Spomenar Boba Dylana 1956-1966 jedinstveno je priznanje jednom posve jedinstvenom umjetniku i jedan od boljih (glazbenih) odabira za poklon dragoj osobi u nadolazećim blagdanima.

Cijena: 199,00 kn
Format: 26.00
ISBN: 953-220-276-5
Broj stranica: 64
Godina izdanja: 2005
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo: VLADIMIR CVETKOVIĆ SEVER

Mate Bogut - Artist info

Objavljeno 21.12.2005.

Vremeplov

Ja sam cinik pun nade.
Tracy Chapman