Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bob Marley lager, kava, pisaći pribor, video igrice – sve za njegove fanove

Bob Marley lager, kava, pisaći pribor, video igrice – sve za njegove fanoveUskoro bi se mogli pojaviti Bob Marley pića, prtljaga, pisaći pribor, hoteli i video igrice i to nakon što Cedelle, najstarija kćer regge zvijezde započne veletrgovinu.

”Dat ćemo licencu za sve” rekla je Cadella, kći regge ikone, te se nadovezala: ”Ako nešto ne bude u redu, to ćemo povući.”

Obitelj se povezala s privatnim dioničarima Hilco tvrtke kako bi zarađivali na njegovom imenu i pjesmama te kako bi zaustavili potajne proizvođače.

Bob Marley lager (vrsta laganog njemačkog piva) i kava će biti među prvim proizvodima te marke na tržištu. Slušalice za telefon, daske za snowboard, cipele, glazbeni instrumenti i elektronika su na popisu ostalih proizvoda koji će se razviti u značajniju ekspanziju Marlijevog trgovačkog asortimana.
Neki će nositi ime i imidž glazbene legende dok će ostali sadržavati pjesme, naslove ili stihove njegovih najpoznatijih melodija.

Cedella Marley, Bobovo najstarije dijete, već je objavila knjigu za djecu pod naslovom ”Tri ptičice” (Three Little Birds), koja se temelji na anatemi svog naslova, a koja je sadržana u stihovima: ”Don’t worry about a thing, ’cause every little thing’s gonna be all right.”

”Tri ptičice” bi se mogle proširiti u asortiman koji bi sadržavao dječju odjeću, obuću i igračke. Drugi plan je otvoriti lanac ”One Love” kafića gdje bi ljudi mogli ”doći i jesti dobru jamajkansku hranu, razgovarati o glazbi te slušati glazbu uživo.”

”To je nešto što smo oduvijek željeli istražiti” rekla je Cedella BBC-u. ”Pričamo o tome po cijelom svijetu: u Londonu, u Aziji, u Amsterdamu.”

Na Bahamama već postoji Bob Marley Spa i ljetovalište što bi mogla biti odskočna daska za lanac Marlijevih hotela. Cedella Marley je rekla da zanimanje za njezinog oca raste iako je prošlo 30 godina od njegove smrti.

”Stvari o kojima je govorio moj tata su stvari koje svi moramo popraviti i raditi na njima”, rekla je. ”Ponekad, kad pustite njegovu ploču, čini vam se da pjeva o današnjici. Poručuje nam da se nadamo i volimo i da budemo zajedno. To je ono što ga čini posebnim. Svatko od nas se može pozvati na njega.”

Obitelj je izjavila kako se nada da će izbjeći pretjeranu komercijalizaciju Marlijevog lika i glazbe.

Žele demantirati izjave koje ih žele prikazati kao osobe koje su izmislile krvotvoriteljsku industriju koja je vrijedna $600m (£415m), te žele zadržati kontrolu nad osobnošću zvijezde.
”To je veliki posao za krivotvoritelje”, rekla je Cedella. ”Želimo zaustaviti neke gluposti i osigurati da odlične stvari udovoljavaju našim standardima. Sve kontroliramo.”

Na pitanje je li obitelj efektivno prodala komadić Marlija putem svoje privatne firme, odgovorili su da je njegova kći inzistirala da upravo Hilco postane obiteljski partner koji će razviti i upravljati trgovanjem.
”Ništa nije prodano”, rekla je.

Objavljeno 18.02.2009.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens