Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Borghesia ima mini album ’’Better Live Than Dead’’

Borghesia ima mini album ’’Better Live Than Dead’’Nakon dugih 33 godina od svog početka Borghesia je dočekala svoj prvi mini album, snimljen u živo. ”Better Live Than Dead” nudi pet starih pjesama u novoj formi, koje je reformirana postava snimila na koncertima 2015. u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanskom Kinu Šiški.

Koncertni mini-album, koji je dostupan isključivo u digitalnoj formi putem platforme Bandcamp (besplatno odnosno po principu ’sam-odaberi-cijenu’), je izdao slovenski nezavisni izdavač Moonlee Records.

Kultna slovenska grupa Borghesia, koja se vratila na koncertne bine 2014. godine, kad je izdala i svoj poslednji album ”And Man Created God” (Metropolis Records), se je godinu kasnije ustalila u postavi Dario Seraval, Aldo Ivančić, Andraž Mazi, Jelena Rusjan i Irena Tomažin.

Novi članovi i nove kreativne snage se odražaju i na nekoliko drugačijoj zvučnoj slici Borghesije, što se primječuje na već spomenutom poslednjom studijskom albumu.

Istovremeno su i pjesme starijeg datuma na koncertima dobile nov izračaj, zbog čega je Borghesia odlučila, da će predstaviti i diskografsko zapisati i pet svojih starijih numera (Tako mladi, Young Prisoners, Am I?, Nočne šetnje, Pasto Nudo), koje je snimila na koncertima oktobra 2015. u zagrebačkom klubu Močvara i ljubljanskom Kinu Šiški, te sad izdala u obliku digitalnog live mini albuma ”Better Live Than Dead” (Moonlee Records).

Za zvuk i snimke se pobrinuo Jani Mujić, pjesme je miksao i masterizirao Aldo Ivančić. Ispod naslovne fotografije se potpisuje Janez Gerčar, a samu naslovnicu je dizajnirao mladi hrvatski dizajner Antonio Karača.

Među izabranim pjesmama vrijedi istaknuti ’Nočne šetnje’, koji je ujedno bio i prvi videospot Borghesije, snimljen davne 1983. godine. Koncert u Kino Šiški je snimila i RTV Slovenija u okviru emisije Aritmija (Aritmični koncerti).

Objavljeno 11.07.2016.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)