Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brkovi - Koncert karijere u rasprodanom Domu sportova

Brkovi - Koncert karijere u rasprodanom Domu sportovaPuna Mala dvorana zagrebačkog Doma sportova euforično je 07.03. ispratila najveći koncert karijere Brkova koje su na tom putu pratili Šank!? i Kiša metaka.

Rasprodan koncert već ranije popodne i ukupno gotovo četiri sata furioznog nastupa označili su noć za pamćenje o kojoj će se još pričati mjesecima. Glas o odličnoj večeri svakako će se širiti posvuda jer na koncert su pristigli fanovi iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Pred mnoštvom svjedoka večer su otvorili Šank!? Njihove žestoke i melodične punk rock stvari, pokazale su se kao dobitna kombinacija za početak večeri i zagrijavanje mnogobrojne publike koja je pristizala u Malu dvoranu. Kroz svoju petogodišnju karijeru Šank!? je izrodio pjesme poput ”Zadnja prilika”, ”Ne odustajem”, ”Vatromet”, ”Crni oblak”, ”Sve za kraj”, ”Zagreb gori” ili pak himnu ”Na šank”, a sve su se one našle na zagrebačkoj set listi. Kroz energične melodije, te društvene i kritičke teme, Šank!? je otpržio početak sjajne večeri i zakuhao atmosferu.

Na to su se nadovezali teški beatovi i gangsta rap Kiše metaka. Bez kompromisa i cenzure, dečki su se još jednom pokazali kao kraljevi rima i masnih beatova. Ubojiti tekstovi prepuni kriminalnih i crnohumornih tema našli su se na oba albuma Kiše metaka, a svoju moć na pozornici pokazali su i u set listi koja se sastojala od stvari poput ”Konan”, ”Drei Millionen”, ”Pazar” i novi singl ”Mješano meso”. Splitski reperi nastup su završili oko 22:20 nakon čega se na pozornicu penju glavne zvijezde večeri.
Najveći koncert karijere punk folk wellness mašine izazvao je očekivano ogroman interes fanova koji su došli iz svih djelova Hrvatske i regije. Oko dva sata prljavog, opasnog, duhovitog, glasnog i beskompromisnog punk rocka kojeg kombiniraju s turbofolkom i težinom heavy metala ostavili su posjetitelje bez daha.

Ne viđa se često ono što su Brkovi učinili Domu sportova koji je eruptirao od količine energije i žestine koja se orila dvoranom. Od ”Moje domovine” i legendarnog spota puštenog na videowallu, preko početne ”Balkan star”, ”Himne”, dobro poznatih ”Nisi me bila vrijedna”, ”Švaler”, ”Nisam ja za tebe”, ”Neću da idem u disko skup”, do ”Mala” i ”Hoću da budem svoj” pokazali su koliko bend fantastično dominira pozornicom. Uvod u drugu polovicu koncerta označila je izvedba pjesme ”Tolerancija” u režiji tamburaškog sastava Bisernica iz Požege, a uzavrela atmosfera nastavila se uz ”Pizda materina”, ”Nevjernica”, ”Skupe bombonjere”, dok su svi u dvorani redom trošili grla uz Shamsu iz Brkova. ”Ornelu” je u stilu karaoke natjecanja izvela nasumično odabrana djevojka iz publike, a kraj večeri je bend odvozio uz provjerene hitove ”Srećo laku noć”, ”Bolje da sam s frendovima pio rujno vino” ili pak ”Samo pijan mogu”, te na bisu odsvirane ”Kurvo prokleta” i ”Samac”. Čak 30 pjesama u nešto više od 2 sata furiozno odvoženog nastupa nastupa potvrdile su
da u ovom trenutku nema puno bendova koji mogu stati u istu rečenicu s Brkovima. Mosh pit na parketu Male dvorane uz nekoliko tisuća podivljalih fanova pokrenut još nastupom Šanka nije prestajao do kraj koncerta ostavljajući i nekoliko razbijenih glava koje je hitna brzo zakrpala.

Nakon tisuće kilometara koje su proputovali po cijelom Balkanu, nastupa u gotovo svim klubovima regije gdje su nakrcali i rasprodali koncerte, sve je kulminiralo ovu subotu navečer njihovim najvećim nastupom u karijeri do sad na kojem je publika uglas pjevala sve njihove pjesme, a zauzvrat su dobili punk folk wellness tretman u režiji Brkova o kojem će se još dugo pričati. Prva sljedeća prilika za doživjeti nastup Brkova je u Osijeku u dvorani Zrinjevac 28. ožujka kada će na još jednom Tulumu nastupiti Brkovi, Dječaci i Punčke.

Brkove, Kišu metaka i Šank!? u Dom sportova doveo je LAA.Objavljeno 09.03.2015.

Vremeplov

Sve što mogu je biti ja, tko god to bio...
Bob Dylan