Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Buč Kesidi euforija na subotnjem Špancirfestu

Buč Kesidi euforija na subotnjem Špancirfestu„Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva“ rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u „Curimo po aslfaltu“, prvu pjesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu.

Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8500 fanova.

Buč Kesidi skupili su svu snagu i „odužili“ se Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina. Fantastično inspirirana svirka iznijela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vrijeme sastavni dio set liste i izazivaju odlične reakcije.
U subotu je bend krenuo jako. Na sjajne „Euforija“ i „Laž“ nadovezala se „želja“ iz publike – „Kafe aparat“, nakon koje su uslijedili nova „Trebaš mi“ te „Draga?“ i „Čekam te“. Skok na album „Euforija“ i centralni dio nastupa donio je pjesme „Subota“, „TIHO“ i „Kasno je“, poslije čega su se vratili na „Posesivno – ospulsivni hospul“ sa „Stani!! Stani!!!“ i „Pola pet“.

Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena „Skupi snagu“ te serija velikih hitova - „Nema ljubavi u klubu“, „Uragan“ i „Nedjelja ujutru“, kao i bis u kojem je mjesta bilo za „Idemo do hodnika“, i „Nebitna“. „Varaždin, grad anđela, grad baroka, grad bicikala“, kako mu je tepao Zoran, uz završnu „Đuskanje ne pomaže“ i euforičnu reakciju tisuće posjetitelja u subotu je definitivno postao i grad ljevorukog electro rock benda iz Pančeva.

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta. Bili su to ujedno i posljednji datumi dugačke ljetne „Skupi snagu“ turneje prije nego se grupa u potpunosti koncentrira na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. rujna.Objavljeno 28.08.2023.

Vremeplov

Dvije osobe gledaju nekog tipa u baru... jedan vidi odrpanca drugi zvijezdu.
Beck Hansen