Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Četiri dana do HGF-a

Četiri dana do HGF-aNovo izdanje HGF demo rock festivala meškolji se i jedva čeka da nas zaskoči. Agonija će kratko trajati, jer je 08.03.2011., za kada je zakazano otvorenje festivala, odmah iza ugla...

Dva zabočka benda, Upset i Mahatma, zatim Dosh Lee, pobjednik HGF-a od prije dvije godine te specijalni gosti Erotic Biljan And His Heretics planiraju se tom prilikom u Sax!-u iskazati u najboljem svjetlu za sve ljubitelje festivala i sve ostale.

HGF i u svojoj petnaestoj godini hrabro grabi dalje. Nakon što je 2009. izašao u susret Zagrebu i trajno prostro kvalifikacijsku pozornicu u klubu Sax!, planira napraviti iskorak i prema južnoj metropoli. Ako sreća bude dama, splitski klub Quasimodo udomit će jednu ili čak dvije četvrtfinalne večeri festivala.

U Sax!-u će se ove godine održati 12 četvrtfinalnih i polufinalnih večeri sa po 5 bendova svaku večer, a zabočki klub Regenerator, koji je od prošle godine stalna rezidencija festivala, primit će pod svoj krov dvodnevni izlučni nastup metal bendova i jednodnevni okršaj punk demo snaga.

Kulminacija festivala zakazana je za 24. i 25. lipnja kada će se na pozornici Regeneratora predstaviti osam finalista. Isti će se naći na festivalskoj CD kompilaciji koja se već tradicionalno izdaje kako bi se dokumentiralo i promoviralo novu hrvatsku glazbu.

Do zaključenja on-line prijava, u ponoć 25. veljače, u konkurenciju su uvrštena 152 benda kojima će u borbi za Kamen temeljac, nagradu festivala, pridružiti još i ljubitelji slanja prijava poštom. Osim tradicionalnog kamena temeljca, pobjednici osvajaju sljedeće nagrade:
1. Izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH
2. Nastup na rock festivalima: Rock Otočec kraj Novog Mesta u Sloveniji, Opatijske barufe u Opatiji i Velika rock eksplozija u Zagrebu
3. Statuetu „Kamen Temeljac“ u trajno vlasništvo kao sjećanje na velebnu pobjedu
4. Dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji


Ulaz na otvorenje 15. HGF-a u Sax!.u je slobodan.

Objavljeno 04.03.2011.

Vremeplov

Volim se družiti s prijateljima. Volim glazbu. Volim gledati filmove. Volim jesti. Volim kuhati. Volim sport. Volim životinje. Volim djecu. Želim spasiti svijet. I kako da kombiniram to sve? Ne znam.
Joan Jett