Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chick Corea Elektric Band u Kombank Areni u Beogradu

Chick Corea Elektric Band u Kombank Areni u BeograduLegendarni sastav predvođen jednim od kultnih jazz pijanista, Chick Corea Elektric Band gostovati će u Kombank Areni u Beogradu, 01.07. 2017. godine.

Ova ekskluzivna turneja dio je proslave Chickovog 75. rođendana koja će kulminirati dvomjesečnim nastupima u čuvenom njujorškom Blue Note Jazz Clubu.

The Chick Corea Elektric Band jedan od nekolicine jazz ansambala koji su istinski unjeli revoluciju u umjetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vedra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk . Iako objavljen prije 30-ak godina taj album, a i sami muzičari i dalje zvuče futuristički.

The Chick Corea Elektric Band čine: Chick Corea na klaviru, Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari. Udarci njihovog utjecaja ogledaju se od hip hopa preko EDM-a do najbitnijih jazzera današnjice poput Snarky Puppyja.

Chick Corea danas, možemo slobodno reći,dosegnuo je kultni status na glazbenoj sceni. Klavijaturist, skladatelj, ušao je u jazz ”Hall of Fame” i NEA Jazz Master. Jedan je od najviše nominiranih umjetnika u povijesti Grammyja sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada.

Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dječjih pjesama do komornih i simfonijskih djela, Chick je dodirnuo zapanjujući broj glazbenih baza u karijeri poigravajući se zvucima koji razbijaju žanrove.

Ipak, Chick nikada nije bio produktivniji nego u 21. stoljeću bilo da svira akustični klavir ili električne klavijature, vodi više bendova, nastupa solo ili surađuje sa značajnim glazbenim imenima.

Tri puta tijekom ovog desetljeća nominiran je za ”Umjetnika godine” u Downbeat a i dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umjetnost. Kao što je NewYork Times jednom napisao, on je ”svjetiljka uzavrele i vječne mladosti.”

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Banda koji će se održati 1. srpnja u Kombank Areni, su u prodaji: Parter 29e, Tribina1: 25e, Tribina2: 21e.


Objavljeno 07.06.2017.

Vremeplov

Zalažem se za slobodu izražavanja, za to da osoba radi ono u što vjeruje i da ide za svojim snovima.
Madonna