Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chris Botti - Jednostavno trubač!

Chris Botti - Jednostavno trubač!Chris Botti rođen je 12.10.1962. godine kao Cristopher Stephen Botti u muzičkoj porodici. Počeo je svirati trubu s 9 godina a kada je prvi put čuo izvođenje „My Funny Valentine” od Milesa Davisa u svojoj 12 godini, obećao je sebi da će svirati čitav život.

„Indiana University” napustio je tijekom završnih godina studija radi turneje s Frankom Sinatrom i Buddy Richijem. 1985. godine seli se u New York kako bi radio kao studijski muzičar.

1990. započinje desetljeće dugu turneju i snimanja s Paul Simonom koja mu je donjela i nastupe s drugim pjevačima.
Na turneji sa Simonom, upoznao je saksofonistu Michael Breckera. Ova suradnja rezultirala je albumom Brecker Brothers’ „Out of the Loop”. Album je 1995. godine nagrađen Gremmyijem.

Bottijev prvi solo album ”First Wish” objavljen je 1995. a drugi ”Midnight Without You” pojavio se 1997. godine.

1999. godine Sting ga je pozvao na turneju kao gostujućeg solistu. Dvogodišnja turneja dosegla je vrhunac albumom „All This Time” i uživo prenošenim nastupom ispred Stingove kuće u Toskani, 11. 09., 2001. godine. Botti često naglašava da su mu nastupi i suradnja sa Stingom promijenili karijeru.

Solo albumi „Night Sessions” u 2001. godini, ”December” 2002. godine i ”Thousand Kisses Deep” iz 2003. godine donose nekoliko originalnih kompozicija kao i vješto osciliranje sa jazzom i popom.

„When I Fall in Love” iz 2004. godine prvi je njegov album koji je dostigao velike tiraže a istim uspjehom nastavio je i ”To love again: The Duets” iz 2005. godine.

”Chris Botti Live: With Orchestra and Special Guest” objavljen 2006. godine s duetima sa Stingom, Burt Bacharach, Gladys Knight, Jill Scott i Renee Olstead dostigao je platinastu tiražu.

2007. godine na albumu s naslovom ”Italia”, Botti se obraća svojim talijanskim korjenima s pjesmama kao što su se ”Ave Maria”, ”Venice”, ”Estate” i naslovnom numerom ”Italia” s Andreom Boccelijem. Ovaj album je nominiran za Gremmyija.

Početkom 2009. godine, izdaje ”Chris Botti in Boston” na kojem nastupa sa Boston Pops Orchestra i specijalnim gostima kao što su Yo Yo Ma, Steven Tyler, Josh Groban, Katharine McPhee, John Mayer, Sting i mnogi drugi.

Do lipnja 2009. Botti je objavio 12 solo albuma.

Objavljeno 20.06.2011.

Vremeplov

Djelo treba nadživjeti autora, dati mu neku drugu sliku, drugu dimenziju. To je mitologija rocka.
Zoran Kostić Cane (Partibrejkers)