Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chui na Sunčanoj strani Prisavlja

Chui na Sunčanoj strani PrisavljaChui, sjajan inovativni zagrebački space jazz rock sastav, najavljuje nastup na HRT-ovoj Sunčanoj strani Prisavlja, u ponedjeljak, 29. kolovoza u 21 sat.

S ovim koncertom ujedno će se obilježiti 10 godina Trećeg programa HRT-a, dok će Chui ovim povodom na sebi svojstven način ponovno spojiti glazbenu i filmsku umjetnost, izvodeći autorske skladbe s novog albuma ”Zagreb-Berlin” koje će uživo glazbeno popratiti kultni njemački nijemi dokumentarni film ”Berlin: Simfonija velegrada” iz 1927. godine Waltera Ruttmanna, velikog njemačkog majstora dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma tog vremena.

Ritmički i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam te predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina.

Ne propustite ovu posebnu poslasticu jer će vas Chui ovom prilikom očarati live izvedbama autorske glazbe koju su napisali za film ”Berlin: Simfonija velegrada” čime će u potpunosti dočarati atmosferu ovog filmskog remek-djela.

Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova bio zadužen za jedan od pet aktova, a Toni Starešinić za dva, što je doprinijelo žanrovskom obilju u vidu epskih synth tema i elektroničke plesne numere. Povezavši se koautorstvom unutar aktova, Chui su time potvrdili da dišu kao jedno, nadopunjujući se skladno u različitostima.

Ulaz za sve posjetitelje najavljenog koncerta na Sunčanoj strani Prisavlja je besplatan, a za sudjelovanje se možete prijaviti putem poveznice. Riječ je o programu ”Kinofonija” kina Tuškanac, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Goethe institutom.

Objavljeno 26.08.2022.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young