Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chui slavi 10. rođendan!

Chui slavi 10. rođendan!Chui, dobro znano i etablirano ime na domaćoj glazbeni sceni, u 2022. godini slave svoju prvu veliku obljetnicu.

Inovativni zagrebački jazz rock bend koji je publiku i kritiku od samih početaka očarao svojim unikatnim glazbenim stilom, ove godine slavi 10 godina umjetničkog i glazbenog djelovanja, koje će obilježiti koncertom na prekrasnoj ljetnoj pozornici kina Tuškanac u Zagrebu, 3. lipnja.

Koliko su Chui veliki zaljubljenici u film i popratne teme, potkrijepljuje i podatak kako će ovaj zagrebački nastup i koncertna proslava njihovog desetog rođendana biti popraćen projekcijom filma ”Berlin simfonija velegrada” za koji su Chui radili glazbu.

Naime, Chui su upravo pred pandemijsko razdoblje, tijekom 2019. godine skladali glazbu za spomenuti stari njemački crno-bijeli dokumentarni film Waltera Ruttmanna, koju je bend potom premijerno izveo u kinu Tuškanac povodom otvorenja Zagrebačkog Berlinale Specijala u organizaciji Goethe instituta i Hrvatskog filmskog saveza.

Koliko je uspješan bio cijeli event, potvrđuje i podatak kako su Chui na jesen 2021. ovu glazbu izvodili i na otvaranju Dana hrvatskog filma na istoj lokaciji, a potom i na varaždinskom DOP festivalu.

Vrijedi istaknuti kako je glazba za film skladana na način da je svaki od članova bio zadužen za jedan od pet aktova, dok je Toni Starešinić bio zaslužan za dva akta. Sve to rezultiralo je žanrovskim obiljem, odnosno epskim synth temama, ali i elektroničkim plesnim numerama. Bend se tako dodatno povezao koautorstvom unutar aktova i time potvrdio kako Chui dišu kao jedno, nadopunjujući se skladno u različitostima.

Chui, sastav koji danas čine Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Konrad Lovrenčić i Ivan Levačić, otkako su se lansirali na planetu Zemlju pred ljeto 2012. godine i predstavili se publici istoimenim albumom prvijencem, prošli su zvjezdani put koji je jednostavno rečeno nevjerojatan. Desetljeće ispunjeno kontinuiranim diskografskim radom i objavljivanjem pet sjajnih izdanja za diskografsku kuću Dancing Bear, popratilo je i pregršt koncertnih i festivalskih nastupa diljem zemlje i čitave Europe, brojne suradnje s cijenjenim glazbenicima i umjetnicima te razna skladanja glazbe za kazalište i film.

Koncertna proslava na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac tek je dijelić onoga što nam Chui spremaju u 2022., godini u kojoj od njih možete očekivati mnoštvo diskografskih aktivnosti i fantastične inovativne glazbe koja će nesumnjivo osvojiti vjernu, ali i neku novu publiku koja će uživati u njihovim uvijek primamljivim glazbenim kombinacijama.

Ulaznice po cijeni od 70 kn u pretprodaji te 90 kn na dan koncerta nabavite na svim prodajnim mjestima Entria te u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Objavljeno 29.04.2022.

Vremeplov

Kao ljudska bića, moramo znati da nismo sami, da nismo ludi ili potpuno sišli s uma, da postoje ljudi koji osjećaju isto što i mi, žive kao i mi, vole kao i mi, koji su kao i mi…
Billy Joel