Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cinkuši promoviraju album ’’Bog nam greh oprosti’’

Cinkuši promoviraju album ’’Bog nam greh oprosti’’Cinkuši promoviraju svoj novi, Porinom nagrađeni album ’’Bog nam greh oprosti’’ u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Omiljena će mnogobrojna etno ekipa za zagrebačku publiku svirati u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, a na pozornici će im se pridružiti i razni gosti.

Cinkuši su jedan od rijetkih glazbenih sastava koji na uistinu poseban i uvjerljiv, emotivan način u svoj izričaj uklapa narodnu baštinu, uglavnom se fokusirajući na tradiciju Zagorja, Prigorja i Međimurja, s rokersko-pankerskim stilom i energijom.

Veliki i veseli ansambl čine Tihomir Kruhonja, Mirko Radušić, Nataša Radušić, Marko Meštrović, Nebojša Stijačić, Marko First, Nikola Santro i Krešimir Oremuš, a na ovoj će im se posebnoj promociji pridružiti i gosti koji su sudjelovali u snimanju novog albuma: Marija Mateja Kruhonja, Luce Stanojević, Iva First i Stipe Mađor. ’’Bog nam greh oprosti’’ posljednje je studijsko izdanje ovog osebujnog sastava objavljeno u prosincu 2023. godine. Album je, uz mnogobrojne hvalospjeve kritičara i ljubav publike, zaradio i prestižnu nagradu Porin u kategoriji za Najbolji etno album godine.

Nit je vodilja čitavog albuma ljubav, a mješavina različitih emocija, atmosfera i energija na impresivan je način prezentirana kroz osam pjesama tradicionalnog izričaja. Za miks je albuma zaslužan Igor Ivanković, dok je pjesmu ’’Molitva’’ koja zatvara album miksao Dražen Završki. Master je odradio Hrvoje Nikšić, a produkciju potpisuju Cinkuši i Igor Ivanković. Album je objavljen za izdavačku kuću Mast produkcija.

Ova raspjevana, usvirana i talentirana etno skupina djeluje od sredine devedesetih godina, a svojim izvedbama uživo redovito oduševljava i uveseljava publiku. Na kreativan i skladan način Cinkuši umjetnost kombiniraju sa zabavom i tradicijom ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Zajedno s Markom Firstom radili su glazbu za dugometražni igrani film Nosila je rubac črleni (2022) čija je radnja smještena u Hrvatsko zagorje u ratnim devedesetima, a već su tada pjesmom ’’Ptičekova svadba’’ najavili i izlazak aktualnog albuma.

Svojom glazbom ruše sve žanrovske i stilske barijere prikazujući svu zvučnu i tematsku raskoš narodne baštine. Cinkuši će ovog svibnja svoj hvaljeni album ’’Bog nam greh oprosti’’ predstaviti i pred zagrebačkom publikom u Tvornici kulture.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Kad se ograničeni kontingent rasproda, regular cijena ulaznice iznosit će 14 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 16 eura.

Objavljeno 23.04.2024.

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey