Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cjelokupni program Velike rock eksplozije

Cjelokupni program Velike rock eksplozijeNa četvrtoj po redu Velikoj rock eksploziji koja će se od 20. do 22. listopada održati u Močvari i Sax!-u nastupaju brojni izvođači a među njima i Kopito, Golem, Lotus, Spuštene rolete i Sara Renar.

Ozbiljan trodnevni festival donosi brojne domaće snage, ukupno 14 izvođača, kojima je zajedničko da publici predstavljaju novi materijal, tek objavljeni ili onaj koji će uskoro biti zapisan na nosaču zvuka.

Kopito:
Nakon duže pauze, otočki rock sastav Kopito vratio se u velikom stilu novim singlom i spotom ”Bingo”. Pjesma ”Bingo” u njihovoj standardnoj staroviško-plesnoj maniri komentira sreću, nesreću, usud i euforiju igara na sreću. Pjesma Bingo najavljuje njihov treći studijski album planiran za 2012. godinu, a premijerno će se naći na predstojećoj kompilaciji Velika rock eksplozija #4. Podsjetimo, Kopito je do sada objavilo dva zapažena studijska albuma; ”Riba” (2006.) i ”Teotar Akvarelo” (2008.) u koprodukciji Aquarius Records/Spona.

Golem:
Bend Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu ”Milion” grupe Boa. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je savršeno ”legao” u pjesmu. Golem simbolizira bezdušna tijela koja bespogovorno slušaju zapovijedi svojih okultnih kreatora-gospodara i na određene signale se aktiviraju ili deaktiviraju. Prvi singl i videospot s albuma, naziva ”Poštovana gospodo”, izašao je u ožujku 2011. godine, i savršeno se poklopio s političkom izbornom godinom. Do kraja godine Golem će objaviti prvijenac Trokut.

Lotus:
Lotus u Sax!-u u sklopu Velike rock eksplozije promovira tek objavljeni, istoimeni prvijenac! Publika će imati priliku čuti cijeli materijal, odnosno svih 10 pjesama s albuma kroz koje se u raznim oblicima i trenucima najviše provlači magična energija znana kao ljubav. Album je najavljen singlom i videospotom ”Naš svijet” koji odlično dočarava autorski senzibilitet i bendovu maštovitu zaigranost melodijama i ritmom. Energičnost i veći naboj neki su od razloga zašto Lotus morate vidjeti uživo, unatoč tome što ste ih već zavoljeli kroz studijske snimke.

Spuštene rolete:
Bend Spuštene rolete jedan je od onih koji se iskristalizirao iz serije koncerata Velika rock eksplozija. Njihov album ”Rock trajanja” objavljen krajem 2010. godine (Aquarius Records/Spona 2010.), donio je hitoidne pjesme ’’Vesela rock’n’roll pjesma za barit trebe’’ i ’’Brijat bed’’ te energičnu, ali gorku ’’Klošar, da’’ te još osam potencijalnih rock uspješnica.

Sara Renar:
Mlada zagrebačka kantautorica Sara Renar već je prvim singlom i videospotom ”Trebam te” dala do znanja da trebamo obratiti pažnju na njezin rad. Prepoznatljivom kantautorskom rock pjesmom, energičnog i pamtljivog refrena Sara Renar najavila je smjer svog glazbenog kretanja. A kako zvuči novi materijal koji Sara priprema, čut ćete trećeg dana VRE #4, u subotu 22.10. u Sax!-u.

U nastavku donosimo cjelokupni program Velike rock eksplozije:
Četvrtak - 20.10.2011. - Močvara
IVAN VRAGOLOVICH BAND (Slavonski brod)
MARKIZ (Zagreb)
SPUŠTENE ROLETE (Zagreb)
MJUZIKL (Zagreb)
TWO FACES OF GALA (Zagreb)

[b]Petak - 21.10.2011. – Močvara

KOPITO (Vis)
GOLEM (Split-Zagreb-Pula)
NAN DE SKA (Zagreb)
RADIO AKTIV (Pula) /ovogodišnji pobjednici HGF-a/
DARKVUD (Sinj)

Subota – 22.10.2011. – Sax!
LOTUS (Zagreb)
REPLICA /acoustic/ (Zagreb)
MJUZIKL /acoustic/ (Zagreb)
SARA RENAR (Zagreb)

ULAZNICE U PRETPRODAJI 30,00 KN
Aquarius Music Shop (Varšavska 13), Aquarius Music Shop (Maksimirska 16), Aquarius Music Shop (Vlaška 44), Rockmark (Berislavićeva 13), Dirty Old Shop (Tratinska 22)
ULAZNICE NA DAN KONCERTA
50,00 KN na blagajni Močvare
30,00 KN na blagajni Sax!-a

Objavljeno 16.10.2011.

Vremeplov

San koji čovjek sanja sam je samo san. San koji sanjamo s drugima je stvarnost... Ne vjerujem u ubijanje koji god razlog postojao za to.
John Lennon