Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Conor Oberst - Ukazanje čuda od djeteta iz Nebraske

Conor Oberst - Ukazanje čuda od djeteta iz NebraskeU posve popunjenoj dvorani Pauk u Zagrebu sa sat vremena zakašnjenja poradi već tradicionalnih problema s prelaskom granice i ”zapinjanja” zbog pokvarenog tourbusa, ovog puta u Austriji, prvi puta u Hrvatskoj pred sedamstotinjak posjetitelja nastupio je nadareni američki autor Conor Oberst.

U večernim satima ponedjeljka 8. rujna u Pauku je sve počelo upečatljivom izvedbom izvrsne ”First Day of My Life” s ponajboljeg albuma Bright Eyesa ”I’m Wide Awake, It’s Morning”. Tu su dečki odmah dali do znanja da ih ne zanima svirački perfekcionizam već uvjetljivost izvedbe pjesama.

28-godišnji američki indie i alt-coutry kantautor iz Nebraske je sa svojim Mystic Valley Bandom priredio koncert na kome je oduševljena, mahom mlađa publika, svjedočila živom iščitavanju njegovog posljednjeg albuma nazvanog jednostavno ”Conor Oberst” uz nekoliko skladbi njegovog starog benda Bright Eyes s kojim je ostvario najveću popularnost i par solo radova članova Mystic Valley Banda.

Oduševljeni toplim prijemom u Zagrebu dečki su odsvirali i par obrada dok je sam Conor zaključio da je Zagreb jedna od najboljih, ako ne i najbolja ”stanica” na njihovoj aktualnoj turneji.

U dobroj i ”toploj” atmosferi koncert je priveden kraju gdje su na bis odsvirali ”Everybody’s Talkin”, temu iz filma ”Midnight Cowboy”.

Marin Stipetić

Objavljeno 10.09.2008.

Vremeplov

Pjevanje je bijeg. To je drugi svijet. Nisam više na zemlji…
Edith Piaf