Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Converge, Kylesa, Gaza & Kvelertak bacili publiku u trans

Converge, Kylesa, Gaza & Kvelertak bacili publiku u transSrijeda 11.08. ugostila je u Močvari četiri u najmanju ruku odlična benda, koja su pokazala kako dobra glazba može napuniti klub i usred ljeta.

Koncert je počeo dosta rano za naše prilike, što je i razumljivo s obzirom na 4 benda u večeri, i zato je na Kvelertaku bilo manje ljudi u publici. Ovaj mladi norveški bend uspio je zaintrigirati publiku svojom verzijom rokenrola sa tri gitare i odsvirati set od 30 minuta bez gubljenja publike u prvim redovima.

Nakon njih na stage je izašla Gaza iz Salt Lake Citya, kojima je ovo bio prvi posjet Hrvatskoj i općenito Europi. U najavama koncerta opisali su ih kao kombinaciju Pig Destroyera, Crowbara i Coalescea i moram priznati da je to prilično dobar opis viđenoga.

Kaotični sludge grind u kojem dobro morate naćuliti uši da bi pohvatali dijelove u jednu cijelinu ostavio me je bez daha. Masni riffovi, suludo bubnjanje i odličan vokal bez predaha su odradili set i jednostavno su bili odlični. Nažalost, dobar dio publike isključivo je čekao headlinere.

Nakon Gaze počinje sastavljanje dva seta bubnjeva i priprema za Kylesu, čija me lista u najmanju ruku oduševila. Počeli su s „Hollow Severer“ i odmah nastavili u istoj maniri s „Unknown Awareness“ i „Running Red“.

Odlično izmjenjivanje vokalnih dionica između Laure Pleasants i Phillipa Copea nastavilo se kroz cijeli koncert kao i međusobno nadopunjavanje bubnjara koji su svirali točno onoliko koliko treba i bez nepotrebnog pretjerivanja.

Ono što treba svakako reći je da, iako je bilo problema sa mikrofonom Phillipa Copea i općenito lošijim zvukom u odnosu na prva dva benda, Kylesa sa puno energije odradila cijeli koncert i zaradila poziv na bis iako su već krenuli u pospremanje opreme.

Završni „Scapegoat“ došao je kao nagrada za publiku koja je koncert od početka do kraja odradila u transu. Nadam se da će u što skorijoj budućnosti opet doći u Hrvatsku ili njezinu blizinu!

Headlineri večeri bili su Converge, manijakalna hardcore/punk/metal mašina koja već više od desetljeća definira scenu. U razgovoru sa gitaristom Kurt Ballouom saznali smo da se momci vrlo dobro sjećaju prvog koncerta u Zagrebu, gdje su svirali prilikom svoje prve turneje pred gotovo 12 godina. Čisto definirani zvuk bio je odlično namješten tako da su posjetitelji koncerta mogli osjetiti sve nijanse nasilja koje je bend iz Massachusettsa servirao tijekom vrlo animiranog live nastupa.

Za vrijeme koncerta publika se uvjerljivo probudila, te je nekoliko prvih redova bila čista definicija kaosa koji se prelijevao sa pozornice na kojoj je vokal Jacob Bannon sa naizgled neiscrpnom količinom energije stvarao ludilo. Kaotično, precizno, puno pozitive i iskrenosti – to je bio Converge kakvog smo očekivali. Savršeno!


Dubić, Mirko



Objavljeno 15.08.2010.

Vremeplov

Ako i postoji cenzura jednostavno je zaobiđemo.
Adam Jones (Tool)