Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Crazy Heavy Trash rock’n’roll večer

Crazy Heavy Trash rock’n’roll večerNova koncertna sezona zagrebačkog kluba Boogaloo započela je na najbolji mogući način, koncertom Jon Spencerova novog projekta Heavy Trash.

Čast da nastupe kao predgrupa skupini Heavy Trash, pripala je zagrebačkom rockabilly bandu B & the Bops, koji je svojim zvukom i nastupom poveo okupljene u davne pedeste prošlog stoljeća te oduševio i definitivno zagrijao dio publike, koristeći samo manji dio prostora stagea.

Nakon njih na stage su se popele zvijezde večeri, Jon Spencer - akustična gitara i vokal, Matt Verta- Ray - električna gitara i back vokal te dečki koji čine odličnu ritam sekciju, Ramshackle na bubnjevima i Shawn na kontrabasu.

Spencer i ekipa svoju su svirku započeli pjesmom ”Justine Alright” te je 600-tinjak okupljenih u nešto više od sat vremena moglo čuti petnaest pjesama među kojima su se našle i ”Say Yeah”, ”Bumble Bee”, ”Good Man”, ”I Don’t Mind”, ”Isolation”...

Nastup Heavy Trasha bio je kombinacija rock’n’rolla,rock’a’billya i stomp-bluesa, a samim time Spencer je pokazao kako je spreman mijenjati pristupe glazbi, te je distorzije korištene s kolegama iz Blues Explosiona zamjenio glazbom inspiriranom rock’a’billyem, doo-wopom i surfom.

Doživljaj bi bio još potpuniji da je zvuk u klubu bio bolji no to nije bilo do samog benda. Ono što su mnogi okupljeni zamjerili Heavy Trashu bilo je nepojavljivanje nakon opetovanog dozivanja na bis.
Naime, nakon prvog bisa i deset minuta dozivanja publike na drugi, zatvorili su se zastori na pozornici, kao u predstavama u kazalištu. Heavy Trash se nisu pojavili, a na mnogim se licima vidjelo da im nije jasno jeli koncert uistinu gotov te se u zraku osjećalo razočaranje zbog ovakovog završetka.

Mislav Kurspahić

Objavljeno 22.09.2009.

Vremeplov

Smijem se zato što znam tajnu života. A tajna života je da sam svoje postojanje učinio važećim. Znam da vrijedim više od svoje kuće, bankovnog računa ili bilo koje fizičke stvari.
Santana