Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Crvi u Močvari!

Crvi u Močvari!Večeras vam Močvara donosi beogradski alternativni rock bend Crvi...

Damjan će ovaj put nastupiti sam i za vas je pripremio polusatni session, a o onome što možete očekivati najbolje govore njegove vlastite riječi: ”Tek kad smo napustili 4 zida i otišli da provedemo vikend u kući sa baštom i dvorištem, ovo je postalo moguće. Ono što je pred vama je dvorišni seoski sešn. Sve falševe ću poneti sa sobom u grob. Uživajte!”

Dvije godine nakon debitantskog albuma Crvi su se vratili s novim, drugim po redu, studijskim albumom - ”Šta si to uradio?”. Na albumu se nalazi sedam novih pjesama. Kao i za mnoge druge bendove, drugi album Crva prestavlja kompilaciju nekih pjesama koje nisu stale na prvi album, a i nekih potpuno novih. Materijal je sniman i miksan u suradnji s Urošem Milkićem u Down There Studiju u Beogradu tijekom 2018. godine. Produkciju potpisuju Uroš Milkić i članovi benda Crvi!

S novim pjesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji su započeli s prethodnim albumom - ”Piše nam se dobro”, a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pjesme se provlače motivi i iskustva iz osobnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. Glazbeno, na novom albumu ”Šta si to uradio?” Crvi više eksperimentiraju, i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimkama, dokazuju i na nastupima uživo gdje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Od 2014. pa do danas bilo je promjena u postavi, kroz koju su prošli i neki eminentni glazbenici. Ovaj album su snimili Damjan Babić (vokal, gitara), Vladimir Pejković (bas gitara, vokal), Sergej Sokolov (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi, perkusije). U srži je i dalje intimna rock glazba, ovaj put obogaćena uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, i još intenzivnijim udarcima zvučnih valova. Odvažniji u svojoj potrazi za novim zvucima, Crvi nastavljaju lutati i osvajati nove zvučne teritorije.

Početak u 21:00.

Objavljeno 27.04.2020.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin