Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dark Side predstavlja novi album Killing Joke

Dark Side predstavlja novi album Killing JokeU petak 27.11. će se u zagrebačkoj Jabuci u sklopu programa Dark Side održati večer posvečena post-punk/dark/industrial legendama Killing Joke i to povodom promocije njihovog novog albuma „Pylon“.

Killing Joke su svoj rad započeli 1980. godine i slove za jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih rock grupa svih vremena. Svoj put su počeli kao post punk band, na svojem petom i ujedno najuspješnijem albumu “Night Time“ iz 1985., na kojem se nalazi njihov najveći hit „Love Like Blood“ su uplovili u dark rock vode, 1990. sa albumom „Extrimities, Dirt and Various Repressed Emotions“ skreću u induastrial nosie vode, na idućem albumu „Pandemonium“ 1994. unose teške metal rifove i elektroniku, na albumu „Killing Joke“ 2003. godine svira bubnjeve Dave Grohl iz Nirvane i izjavljuje kako mu je to bila posebna čast.

Novi, petnaest po redu studijski album „Pylon“ donosi deset novih pjesama na regularnom i petnaest na duplom deluxe izdanju. Album je tipičan Killing Joke album koji prolazi iz najranije post punk faze, ukljućuje dark fazu, a sve upakirano u noise produkciju.

Zanimljivo je da je „Pylon“ nakon samo dva tjedna od objavljivanja dospio do prvog mjesta oficijalne britanske top liste albuma što se nije dogodilo još od albuma „Night Time“! Ukratko svi su poludjeli za novim albumom i Killing Joke su ponovo u centru pažnje u svijetu rockenrolla, i iako su po godinama pred penzijom Killing Joke su najboljoj formi.

Sa albuma su do sada skinuta dva singla „I’m The Virus“ i „Euphoria“ koja su oba postigla velik uspjeh.

Nakon preslušavanja albuma „Pylon“ slijedi projekcija koncerta Killing Joke na videu i preslušavanje retrospektive njihovih radova.

U 01 sat iza ponoći će uslijedit izvlačenje dva dobitnika koji će osvojiti primjerak novog albuma Killing Joke „Pylon“, a koji poklanja distributer za Hrvatsku, Universal Music Croatia. Za učestvovanje u nagradnoj igri je potrebno uzet kupon za nagradnu igru prilikom kupnje pića na šanku kluba.

Objavljeno 27.11.2015.

Vremeplov

S jedne strane riječka scena je vrlo živahna, ali s druge i vrlo alternativna i samodostatna... Mislim da tajna riječkog rocka leži u otvorenosti grada za sve stilove.
Vava Simčić