Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dark Tranquillity u Močvari

Dark Tranquillity u MočvariJedinstveni, kultni, pioniri death metala... samo su neki od epiteta koji se mogu pripisati istinskim velikanima melodičnog death metala, te metala uopće – švedskim legendama Dark Tranquillity.

Bend koji već gotovo četvrt stoljeća piše glazbenu povijest pomičući granice death metala i konstantno eksperimentirajući ostaje jednako svjež, originalan i zanimljiv kao na svom početku.

Beskrajna bi bila lista bendova koji su inspiraciju za svoje radove pronašli u glazbi i zvuku koje su osmislili Dark Tranquillity što samo dodatno ukazuje na njihovu ogromnu važnost i utjecaj na kompletnu metal scenu.

Novi, deseti po redu, album ”Construct” povod je velikoj svjetskoj turneji na kojoj ih očekuje oko 100-tinjak koncerata, a na našu veliku sreću i Zagreb se, po treći put, našao na popisu gradova u kojima će održati svoj koncert i to 25.11.2013.

Sve su rjeđi izvođači koji već nisu nastupali u Hrvatskoj, ali ovaj put dogodit će se jedna premijera. I to ne bilo kakva jer Norvežani Tristania sigurno su i više od ”samo” predgrupe. Radi se o jednom od najvažnijih i najvećih gothic/doom metal bendova svih vremena. Nedavno su objavili svoj sedmi album ”Darkest White” koji je naišao na sjajan prijem kritičara koji ga kvalitetom svrstavaju uz bok njihovih legendarnih ranih radova.

Velika čast da otvore ovu sjajnu metal večer pripala je zagrebačkom bendu Innergate koji svojom kombinacijom thrash i progresivnog metala te upečatljivim ženskim vokalom, privlači sve veći interes.

Da rezimiramo... činjenica da u jednoj večeri možete pogledati dva kultna i, za heavy metal povijest izuzetno bitna, inozemna benda uz dodatak domaćih snaga svrstava ovaj koncert u zasigurno jedan od najvažnijih metal događaja godine, prisustvovanje kojem potpada pod obveznu lektiru svakog ljubitelja žestokog zvuka.

Upad u pretprodaji: 120 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 140 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Maldoror, Lopašićeva 3; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13; Dallas Music Shop Zagreb, Tkalčićeva 7; Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a; Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14; Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2.

Rezervacije: bobo@metalsoundmagazine.com.

Objavljeno 07.11.2013.

Vremeplov

Nitko osim nas samih ne može osloboditi naše misli... govorite djeci istinu.
Bob Marley