Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Debeli Precjednik objavili ”Povijest bolesti”

Debeli Precjednik objavili ”Povijest bolesti” Osiječki punkeri Debeli Precjednik / Fat Prezident, koji ove godine slave 20-godišnjicu benda, su 25.09. 2014 u suradnji sa nezavisnim izdavačem Moonlee Records izdali svoj novi EP dvoumnog naslova ”Povijest bolesti”.

Debeli Precjednik / Fat Prezident su u 20 godina postojanja izborili kultni status i opravdano važe za jedan najutijecajnijih punkrock/hardcore bendova sa Balkana, što potvrđuje i novi EP ”Povijest bolesti”.

Četiri nove pjesme nastavljaju tamo gdje se završio zadnji album ”Bruto Slavo / VBK” (Moonlee Records, 2012) – energičan i nabrijan melodični hardcore/punkrock na najbolji mogući način. 4 nove pjesme i 4 nova punkrock hita.

Sve u svemu, Debeli Precjednik / Fat Prezident su bend, koji se bez problema može postaviti rame uz rame bendovima poput Propagandhi, Descendents, Strung Out, Rise Against, Good Riddance, Satanic Surfers, Poison Idea ili SNFU.

EP ”Povijest bolesti” je izašao izključivo u download formatu, koji je dostupan za free download putem Bandcamp platforme, gdje ima svaki fan muzike mogućnost, da sam odredi cijenu i time podrži bend i izdavača.

Ali Moonlee Records i Debeli Precjednik / Fat Prezident su se ovog puta odlučili napraviti još jedan korak više. Iako je ”Povijest bolesti” EP izašao kao besplatan download, uz vašu pomoč možda izađe i u fizičkom formatu – kao 7’’ vinil.

Ako uspiju putem Moonlee Records i Debeli Precjednik Bandcamp platforme (gdje koristite »name-your-price« opciju) skupiti dovoljno sredstava, odštampati će 500 komada ”Povijest bolesti” 7’’.

Ideja je jednostavna:
- Ako se skupi 1200 € putem Bandcampa, Moonlee Records će odštampati 500 komada ”Povijest bolesti” 7” EP
- Svima koji doniraju 5 € ili više, će automatski poslati 7’’ kad bude spreman (poštarina uključena)
- Za što veću transparentnost jednom tjedno će se objaviti prikupljeni iznos

Ako akcija ne uspije i ne skupe dovoljno Debeli Precjednik poručuje: ’’Žalibog, ali ništa strašno – svejedno ste direktno podržali bend i izdavača u njihovom radu (»Matti je žedan«).
Ali vjerujemo, da zajedno možemo uspjeti!’’

Objavljeno 02.10.2014.

Vremeplov

Nitko od nas ništa posebno nije očekivao. Popeli smo se na binu, uključili pa isključili i ispostavilo se da ništa više nije kao do tada. Tako to ponekad ide u životu...
Aleksandar Stojković (Goribor)