Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deborah Anne Dyer – vokal koji vas ne može ostaviti ravnodušnima

Deborah Anne Dyer – vokal koji vas ne može ostaviti ravnodušnimaDeborah Anne Dyer poznatija kao Skin rođena je 3. kolovoza 1967. godine u Londonu. Glazbenu karijeru započela je u skupini Skunk Anansie zajedno s Aceom (Martin Kent) na gitari, Cassom (Richard Lewis) na bassu i Markom (Mark Richardson) na bubnjevima. Nakon što su se okupili 1994. godine izdaju tri albuma ”Paranoid & Sunburnt”, ”Stoosh” i ”Post Orgasmic Chill” s kojih su skinuti singlovi poput ”Weak”, ”Charity”, ”Hedonism” te ”Charlie Big Potato”.

2001. godine Ace, Mark, Skin i Cass odlučuju raspustiti band, te svatko od njih kreće svojim putem. Ace je izdao solo album naziva ”Still Hungry”, Mark je postao zamjenski bubnjar u sastavu Feeder, a Skin je krenula u solističke vode te se povremeno pojavljivala kao model.

”Fleshwounds” je bio njen debi solo album kojim se prikazala u nešto drugačijem svijetlu no što su navikli obožavaoci Skunk Anansiea. Da je ne bi poistovjećivali s grupom iz koje je izašla promijenila je svoj prepoznatljivi izgled i pustila kosu. Iako je ”Fleshwounds” u punom sjaju pokazao njene vokalne sposobnosti u Engleskoj nije doživio veći uspjeh te su s njega skinuta samo dva singla ”Trashed” i ”Faithfulness”. Treći single je trebala biti numera ”Lost” no engleske radio postaje nisu pokazale interes za tu pjesmu i ona se izgubila u moru noviteta. S druge strane, album je došao do svoje publike širom Europe i u Italiji i Njemačkoj zauzeo visoka mjesta na glazbenim top ljestvicama. Kako niti sama Skin nije bila u potpunosti zadovoljna svojim prvijencem objavila je poboljšanu verziju ”Fleshwoundsa” s promijenjenim numerama. Pjesma ”As Long As That True” zamijenjena je pjesmom ”Getting Away With It”.

Nakon objavljivanja albuma uslijedila je europska turneja te je nastupala i kao support na turneji Robbiea Williamsa te skupine Placebo. Po povratku s turneje Skin kreće s radom na svom sljedećem albumu. Album ”Fake Chemical State” objavljen je 2006. godine, a najavila ga je dva tjedna ranije pjesma ”Just Let the Sun”. Na albumu se našla i pjesma ”Alone in My Room” čiji je naslov bio ujedno i naziv njene prve evropske solo turneje iz 2005. godine. Na ovome albumu Skin je surađivala s talijanskom skupinom Marlene Kuntz koji gostuju u pjesmi ”Take Me On”. Album je u Italiji doživio i reizdanje 2006. godine koje je sadržavalo bonus DVD s četiri glazbena video zapisa.
Uslijedila je kratka promotivna turneja pod nazivom ”Fake Chemical State” te je nastavila nastupati po festivalima diljem Evrope uključujući Rock Werchter u Belgiji i Southside i Hurricane u Njemačkoj.

Osim samostalnog rada i rada u skupini Skunk Anansie Skin je surađivala s mnogobrojnim glazbenicima na njihovim albumima. Svojim je vokalom upotpunila ”Licking Cream” Sevendusta, ”Meat” Tony Iommiija, ”Good Times” Ed Casea, ”La Canzone Che Scrivo Per Te” Marlene Kuntz, te je s Björk otpjevala ”Army of me”, a s Lenny Kravitzom ”Anti love song”.

2007. godine Skin je počela snimati treći solo album u suradnji s Gordon Raphaelom, da bi se nedavno ponovno našla sa starim kolegama Markom, Aceom i Casshom te su zajedno, na oduševljenje fanova diljem svijeta, odlučili snimiti novi album kao Skunk Anansie.

Bez obzira sviđali vam se više uradci Skunk Anansiea ili oni koje je napravila samostalno ne može se poreći da je Skin jedna od ponajboljih ženskih vokala ikada. Istovremeno emotivna i energična, nježna i žestoka, lagana i snažna, Skin je umjetnica koja svoj glas rabi kao instrument i bez imalo problema iz dubokih se diže u visoke note, iz cressenda u decressendo, piano u trenu postaje forte, a sve to izvodi s takvom lakoćom da ostavlja dojam savršenstva. Bez forsiranja pokazuje nam što sve može. Igra se svojim glasom kao dijete igračkom, svjesna da je to moćna igračka.

Diskografija:
”Fleshwounds” 2003.
”Fleshwounds” (Reizdanje)
”Fake Chemical State” – 2006.


Just Let The Sun
I walked into the sea
Those waves they came for me
Egged on by scarlet sun
(But) I will never burn

My eyes stay liquid free
Not phased by chemistry
The whole ten yards i see
Striding through the haze

Chorus
Just let the sun
Shine on your face
Only the darkness blinds your way

You take it easy
You walk on your own
Look for the sunshine (you’ll) find (your) way home

Just let the sun
Find your way home

Special these dirty deeds
That floods my pretty dreams
I snap awake from love
Relieved I’m on my own

Fearless and tacky free
Guided by empathy
Still your not lost on me
I still smell the sea

You’ll make it


Skin - Lost


Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 03.01.2009.

Vremeplov

Sve što sam imao bio je kofer i moji bubnjevi. Uzeo sam ih u Seattle i nadao se da će upaliti…
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)