Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deep Purple - preveliko zanimanje za koncert u Beogradu

Deep Purple - preveliko zanimanje za koncert u Beogradu Jedan od koncertno najaktivnijih bendova u povijesti rokenrola, Deep Purple, stiže u Beograd...

Deep Purple je konstantno na turnejama od ponovnog okupljanja 1984. godine. 2012. godine su osvojili nagradu u Francuskoj za izvođača koji je prodao najviše ulaznica tijekom godine sa cifrom od čak 150.000. Na osobno inzistiranje Dmitry Medvedeva 2008. godine održali su nastup u Kremlju , a 2013. godine su predvodili listu izvođača na najvećem festivalu heavy metal glazbe , Wacken Open Air u Njemačkoj.

Samo na aktualnoj turneji održali su već preko 50 koncerata , a pored beogradskog očekuje ih još oko 20 nastupa po najvećim svjetskim arenama . Ljubitelje čvrstog rock i heavy metal zvuka radovat će set lista koja sadrži najveće hitove iz karijere benda duge gotovo pola stoljeća. Na popisu su gotovo neizbježne kompozicije ”Black Night”, ”Hush”, ” Burn”, ”Highway Star”, ”The Mule”, ”Hard Loving Man” i nezaobilazni hit u povijesti rokend rola ”Smoke on the Water” ali i brojne druge kompozicije iz novijeg perioda rada grupe.

Deep Purple se smatraju pionirima heavy metal zvuka i jednim od omiljenih bendova i uzora grupama kao što su Iron Maiden, Metallica, Queen, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’ n ’ Roses ...

Bend iza sebe ima 19 studijskih i nevjerojatna 34 koncertna albuma , uz 27 objavljenih ”Best - of” komplilacija, koje ukupno čine jedan od najvećih tiraža u povijesti glazbe s preko 100 milijuna prodanih izdanja.

S ukupno 27 turneja u karijeri Deep Purple se s pravom smatraju za jedan od najvećih rock bendova svih vremena koji je ujedno poznat po odličnim nastupima i energijom na koju se i danas ugledaju generacije mladih glazbenika.

Ulaznice su u prodaji širom Srbije i regije . Cijene ulaznica su među najjeftinijima na cijeloj turneji legendarne grupe i mogu se nabaviti već od 2490 dinara (23e) za parter.
Mjesta na tribinama koštaju 3190 dinara (30e) za Gold Seats kategoriju, odnosno 3490 dinara (33e) za najbolja mjesta, tzv. Purple Seats.

Fanovi koji žele slušati Gilana i ekipu iz prvih redova ispred bine, ograničeni broj od svega 1500 ulaznica za Fan Pit mogu nabave po cijeni od 3500 dinara (33e).

Ulaznice se prodaju u mreži Eventima u svim većim gradovima u Srbiji i regiji, na preko 40 prodajnih mjesta u Beogradu među kojima su blagajna Kombank arene, Dom omladine, šoping centar Ušće, Eventim Bilet na Trgu Republike, te lanac Delfi knjižara i brojna druga.

Koncert je u organizaciji Avalon produkcije koji su u regiju doveli izvođače poput Zaz, Jamiroquai, Bob Dylana, Iron Maiden, David Sylviana, Simple Minds i mnoge druge.


Objavljeno 13.02.2014.

Vremeplov

R’n’R je u sebi umro: ugušio se, istrošio se kao izraz, a onda mu je vrijeme (a to je naše vrijeme, vrijeme u kojem živimo) okrenulo leđa.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com