Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deep Purple u Zagrebu – Ne propustite oproštajni koncert

Deep Purple u Zagrebu – Ne propustite oproštajni koncertDeep Purple su engleski rock bend formiran u Hertfordu sada davne 1968. godine. Ovaj bend smatraju jednim od pionira heavy metala i modernog hard rocka, iako se njihov glazbeni pristup mijenjao tijekom godina.

Originalno nastali kao progresivni rock bend, bend je unio teži zvuk 1970. godine kada je objavljen čuveni album “In Rock”. Uvedeni su 1975. godine u Guinnessovu knjigu rekorda kao “najglasniji bend” za koncert održan u londonskom Rainbow Theatre 1972. Prodali su preko 100 milijuna albuma diljem svijeta.

U okviru najnovije turneje, koja je ujedno i oproštajna, promoviraju ovogodišnji album “Infinite”. Prvi singl s ovog albuma “Time for bedlam” potvrdio je vrijednost ovog benda za koji se može napisati: Deep Purple su kao vino - što su stariji to su bolji. Novi tj. posljednji album donosi jedan presedan, naime album zatvara kompozicija “Roadhouse Blues” (iz repertoara grupe The Doors). Deep Purple su inače radili obrade tuđih kompozicija na svoja prva tri albuma tj. u postavi Mark 1.

Sadašnja postava djeluje od 2003. godine kada se bendu pridružio Don Airey na klavijaturama umjesto originalnog člana Jon Lorda koji je, kako je tada rekao novinarima, otišao u mirovinu. U toj postavi snimljeni su albumi “Bananas” (2003), “Rapture of the Deep” (2005), “Now What ?!” (2013) i ovogodišnji “Infinite” kao dvadeseti album u njihovoj dugoj karijeri.

Ono što potvrđuje njihovu kvalitetu su turneje. Učestali nastupi na festivalima s kojih kasnije fanovi dobivaju LIVE ostvarenja preko cd-a ili dvd-a. Posljednja dva takva ostvarenja su “From The setting Sun ... in Wacken” i “To The Rising Sun in Tokyo” (oba iz 2015) . Upravo ovakvi nosači zvuka prikazuju da su Deep Purple bend, koji bez obzira na svoje godine zvuči oštro, svježe i nadahnuto ... U istinitost ove tvrdnje možete se uvjeriti na koncertu u Zagrebu 16.05.2017.

Specijalni gosti na koncertu Deep Purple biti će Divlje Jagode kojima će se pridružiti i Tony Martin, jedan od pjevača grupe Black Sabbath: Headless Cross, TYR, Cross Purposes, Forbidden.

Koncert u Areni je prvo i ekskluzivno LIVE predstavljanje benda Divlje Jagode i Tony Martina. Publika, kako je najavljeno u medijima, može očekivati pored standardnog repertoara i hitove grupe Black Sabbath. Suradnja Seada Lipovače i Tony Martina ostvarena je na prošlogodišnjem Zeletov solo albumu: Internal Waves of Love.

Ulaznice su u prodaji putem Evenetim sustava po cijenama kako slijede: 290,00 kn/299,00 kn/ 330,00kn /399,00 kn i 690,00kn.

Umjesto p.s.-a: Podsjetimo se da su prvi put Deep Purple svirali u Zagrebu davne 1975. (17. 03.) godine u Sportskoj Dvorani Zagreb u tadašnjoj Mark 3 postavi. Sljedeći koncert uslijedio je tek 1991. godine u Domu sportova Zagreb na “Masters and Slaves” turneji kada je frontmen tj. pjevač bio Joe Lynn Turner.

Objavljeno 12.05.2017.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor