Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Deveti Pozitivan koncert

Deveti Pozitivan koncertDeveti Pozitivan koncert održat će se u subotu, 30. studenog u zagrebačkom Domu sportova uz nastupe Gorana Bareta & Majki, Urbana i njegove četvorke, beogradskog sastava S.A.R.S. i riječkog Quasarra.

Pozitivan koncert u organizaciji HUHIV-a (Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a) i agencije LAA manifestacija je kojom se obilježava Svjetski dan AIDS-a i predstavlja završnu točku u cjelotjednim aktivnostima HUHIV-a.

Mada uporište i dalje ima u edukacijskom i humanitarnom karakteru, Pozitivan koncert je u devet godina postao jedno od najvažnijih glazbenih okupljanja u Hrvatskoj. U nešto manje od desetljeća događaj je prirodno rastao, krenuvši od Tvornice kulture preko Dvorane Dražena Petrovića do Doma sportova u kojem je prethodne dvije godine bio rasprodan para dana ranije i što ga čini najvećim dvoranskim rock koncertom u državi. Održan je kontinuitet, nije se pauzirala niti jedna godina, a koncert je u dosadašnjih osam izdanja posjetilo više od 30.000 posjetitelja.

Pozornicom Pozitivnog koncerta prodefilirala su najveća regionalna imena, od Dubioza kolektiva, Hladnog piva, Laibacha, TBFa do Leta3, Kawasaki 3P-a, Pipsa, Brkova, Stereo MCs-a, Lollobrigide, Svadbasa i mnogih mnogih drugih.

Kombinacija snažnog line upa i izuzetno povoljne ulaznice pokazala se dobitna za Pozitivac koji istu taktiku primjenjuje i ove godine.

Na pozornicu Doma sportova u subotu, 30. studenog izaći će:
Goran Bare i njegove Majke posljednji su od “teškaša” domaće rock scene koji nisu nastupali na Pozitivnom koncertu. Vrijeme je da se i to promjeni. Naš najkarizmatičniji vokal sa svojim je bendom u Domu sportova odsvirao neke nezaboravne koncerte, kakav će sigurno biti i 30. studenog.

Od samog početka Pozitivnog koncerta Damir Urban bio je jedan od izvođača koji su dali najveću podršku, kako svirački, tako i porukama u kampanji. Povratak na Pozitivac njegov je veliki zagrebački koncert kakav uvijek čuva za kraj godine.

Grupa S.A.R.S. spada u onu grupu izvođača koja se svojom glazbom posljednjih godina uspjela nametnuti u cijeloj regiji. Nije tajna da im je bila velika želja svirati na Pozitivnom koncertu, a, s obzirom da su nakon brojnih rasprodanih nastupa u zagrebačkim klubovima konačno “zreli” za veće prostore, pozivnica za Dom sportova idealno je tempirana.

Odličan riječki indie-pop Quasarr koji zadivljujućom lakoćom osvaja vrhove top lista otvorit će svojim nastupom Pozitivan koncert. S novog albuma koji je u pripremi zasad su izdvojena dva singla (“Sjene” I “Ljubav”) koja će se, uz hitove s prva dva izdanja sigurno naći na set listi u Domu sportova.

Nastupi na Pozitivnom koncertu bit će jedine svirke svih izvođača u Zagrebu i okolici do kraja godine.

Ulaznice za Pozitivan koncert 2013. u prodaju kreću od utorka 10. rujna po cijeni od 40 kn. Ta cijena bit će na snazi do 29. rujna.
Od 30. rujna do 29. studenog cijena će iznositi 50 kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta;
• Dirty old shop, Tratinska 22
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a. Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori I zalaže za AIDS free generaciju.

Objavljeno 13.09.2013.

Vremeplov

Tko rano rani sinoć nije imao gažu!
(šala među glazbenicima)