Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Disciplin A Kitschme u Močvari

Disciplin A Kitschme u MočvariDisciplin A Kitschme, jedna od najboljih jugoslovenskih grupa svih vremena, ponovo se vraća u Zagreb.

Nakon brojnih zagrebačkih koncerata, održanih od osnivanja grupe 1982. godine, pa sve do danas, sretni smo da Disciplina u svoju svesku s koncertima napokon upisuje i premijerni, a ujedno i ekskluzivni nastup u klubu Močvara.

Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovira box set ”Ove ruke nisu male... 3”. Radi se o posljednjem je u nizu CD reizdanja prve faze grupe, koji na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume ”Uživo! Najlepši Hitovi!”, ”Dečija pesma” te eksplozivne, komercijalno najaktraktivnije albume ”Зелени Зуб na planeti dosade” i ”Nova iznenađenja za nova pokolenja” koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture. Također, tu su i brojne raritetne video snimke grupe iz perioda 1987. - 1991. uz prateći bogato opremljeni booklet.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama, a ono ”ekskluzivni” s početka najave još je jedno iznenađenje koje nam sprema Koja. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici Discipline te će u zajedničkom jam sessionu dati svoje učešće u pjesmama prve faze grupe uz koje su odrastale generacije.

O Disciplini i Koji kroz vrijeme znaju svi i znaju sve - od Šarlo akrobate pa do prve ”beogradske” i druge ”londonske” faze Discipline. Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) i objavljivanja albuma ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i ”Uf!” (2011.) uvijek svježa Disciplina ide dalje.

Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a ako je suditi po do sada objavljenim singlovima ”Samo Disciplina!” i ”Ovisnik o moći”, novi album Disciplin A Kitschme bit će treća mladost grupe koju tek čekaju najbolji dani, kao u vrijeme objavljivanja albuma posljednja dva ”jugoslovenska” albuma ”Зелени Зуб” i ”Nova iznenađenja”.

Ne propustite priliku pogledati jedinstveni koncertni nastup benda koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku ”domaćeg” rocka.

Objavljeno 22.02.2015.

Vremeplov

Ako ne vjeruješ da će se sunce dići, stani sam i pozdravi nadolazeću noć pri posljednjem svijetlu.
Chris Cornell