Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Disciplin A Kitschme u Močvari

Disciplin A Kitschme u MočvariDisciplin A Kitschme, jedna od najboljih jugoslovenskih grupa svih vremena, ponovo se vraća u Zagreb.

Nakon brojnih zagrebačkih koncerata, održanih od osnivanja grupe 1982. godine, pa sve do danas, sretni smo da Disciplina u svoju svesku s koncertima napokon upisuje i premijerni, a ujedno i ekskluzivni nastup u klubu Močvara.

Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovira box set ”Ove ruke nisu male... 3”. Radi se o posljednjem je u nizu CD reizdanja prve faze grupe, koji na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume ”Uživo! Najlepši Hitovi!”, ”Dečija pesma” te eksplozivne, komercijalno najaktraktivnije albume ”Зелени Зуб na planeti dosade” i ”Nova iznenađenja za nova pokolenja” koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture. Također, tu su i brojne raritetne video snimke grupe iz perioda 1987. - 1991. uz prateći bogato opremljeni booklet.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama, a ono ”ekskluzivni” s početka najave još je jedno iznenađenje koje nam sprema Koja. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici Discipline te će u zajedničkom jam sessionu dati svoje učešće u pjesmama prve faze grupe uz koje su odrastale generacije.

O Disciplini i Koji kroz vrijeme znaju svi i znaju sve - od Šarlo akrobate pa do prve ”beogradske” i druge ”londonske” faze Discipline. Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) i objavljivanja albuma ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i ”Uf!” (2011.) uvijek svježa Disciplina ide dalje.

Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a ako je suditi po do sada objavljenim singlovima ”Samo Disciplina!” i ”Ovisnik o moći”, novi album Disciplin A Kitschme bit će treća mladost grupe koju tek čekaju najbolji dani, kao u vrijeme objavljivanja albuma posljednja dva ”jugoslovenska” albuma ”Зелени Зуб” i ”Nova iznenađenja”.

Ne propustite priliku pogledati jedinstveni koncertni nastup benda koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku ”domaćeg” rocka.

Objavljeno 22.02.2015.

Vremeplov

Pjesnička je tuga pregolema, pukne rima a rezerve nema...
Rambo Amadeus, svjetski mega car