Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Disciplin A Kitschme u Rijeci i Zagrebu

Disciplin A Kitschme u Rijeci i ZagrebuJedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu promocije najnovijeg albuma “Opet”.

Nakon što su odličnim nastupom obilježili novi zagrebački festival Brijačnica, bend gledamo riječkom Pogonu kulture 29. travnja te u Tvornici dan kasnije.

Disciplin A Kitschme jedan je od onih bendova čija je glazba preživjela test povijesti, uvijek drugačiji, hrabri, ispred svog vremena, skloni nemogućim fuzijama. Bend koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku cijele regije u Zagreb dolazi na krilima promocije novog albuma “Opet”. Najavljen singlovima „Samo disciplina“, „Ovisnik o moći“ kao i “Zaboravili rokenrol!?!” novi studijski uradak ”Opet” kroz deset pjesama sadrži dosta session detalja, što je koncept ustanovljen na prošlom albumu gdje se prvo poštuju radijski pop-obrasci, a kasnije se grupa razigra uz ritam i groove kao osnovne ideje.

Disciplin A Kitschme, u sastavu Koja - bas gitara i vokal, Manja - prateći vokal, Vul - bubnjevi i Djeke - usna harmonika i dalje obogaćuje svoju glazbu novim utjecajima, pa i ovdje imamo mješavinu funka, noisea, drum’n’bassa, dok kritika hvali novi album opisujući ga kao još jedno kvalitetno poglavlje najmonolitnije rock pojave ovih prostora.

Nastali 1981., nakon raspada Šarlo Akrobate, najradikalnijeg sastava jugoslavenske novovalne scene, Disciplin A Kitschme i njen tvorac, skladatelj, basist i pjevač Koja su svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvijek predstavljali trn u oku muzičkom establišmentu tadašnje i sadašnje regionalne scene.

Prva beogradska faza je izrodila sedam albuma, među kojima i “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (1982.), “Svi za mnom!” (1986.) i “Zeleni Zub na planeti dosade” (1989.), svi uvršteni u knjigu “Yu 100: Najbolji albumi jugoslovenske rok i pop muzike”. 1992. Koja odlazi u London, gdje je u suradnji s inozemnim glazbenicima objavio albume ”I Think I See Myself On CCTV” (1996.), ”Heavy Bass Blues” (1998.) i ”Refresh Your Senses, NOW!” (2001.). Nakon povratka u Beograd i revitalizacije, grupa ide dalje uz albume ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i ”Uf!” (2011.), i najnovije “Opet” (2015.).

Uvijek sviježa i nepredvidiva, Disciplina je odigrala ključnu ulogu u edukaciji generacija pokazavši im kako kreativnost nema granica. ”Ako ti je glasno”, ”Neukusu treba reći NE!”, ”Bunt”, ”Neko mora to da spreči”, ”Ah, kakva sreća” ili pak ”Betmen, Mandrak, Fantom” su samo neki od hitova višedecenijskih isporučitelja vrhunske buke, benda koji je osigurao legendarni status u priručnicima popularne kulture.

Ulaznice za Pogon kulture.
Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
• OKC Palach, Kružna 8
• Beertija, Slavka Krautzeka 12
• Dallas Music Shop, Splitska 2a
• Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr

Ulaznice za Tvornicu kulture
Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 06.03.2016.

Vremeplov

Ono što me razbjesni je kada mi sedam ili osam svinja iz diskografske kuće govori što da obučem.
Sinead O’Connor