Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Disciplina izbacila novi singl!

Disciplina izbacila novi singl!Furiozna beogradska funk rock četvorka Disciplin A Kitschme izbacila je ovaj tjedan fantastičan novi singl “Ovisnik o moći”, točno na vrijeme uoči velikog zagrebačkog koncerta.

Poslije izuzetnog uspjeha hita “Samo Disciplina!”, neuništiva Disciplin A Kitschme, u najnovijoj postavi s usnom harmonikom, objavljuje novi single naziva “Ovisnik o moći”.

„Želimo se unaprijed ograditi od mogućeg tumačenja teksta ove pjesme koje će se eventualno vezati za političare – dakle, tekst našeg novog funk hita „Ovisnik o moći“ se ne bavi političarima, niti njihovim ambicijama, on je univerzalan i odnosi se na svakog od nas. Iz tog razloga smo i sačekali da se ovdašnji izbori završe, nismo htjeli pjesmu objaviti u “nevrijeme“, da ne bi došlo do njezine zloupotrebe, na jeftinom dnevno-političkom nivou. A ako se netko ipak tu prepozna, to će biti njegov problem, te će mu stoga biti bolje da shvati tekst krajnje ozbiljno i spasi se na vrijeme“ – izjavili su povodom izlaska nove pjesme članovi benda. “Ovisnik o moći” svojim plesnim ritmom, distorziranom usnom harmonikom, moćnim Kojinim riffovima i prepoznatljivim vokalom definitivno ulazi među najbolja izdanja Discipline posljednjih desetak godina i sigurno među najjače singlove 2014. godine.

Grupa će sljedećih mjeseci raditi na „novim rifovima upotpunjenim novim tekstualnim opaskama“ da bi na jesen objavili „kolekciju novih pjesma pod staromodnim imenom album“.

Prije toga Disciplina će u subotu, 26.04. doći u Veliki pogon Tvornice kulture na tradicionalno godišnje suočavanje s zagrebačkom publikom. Kao predgrupa nastupa zagrebački bend And The Kid.

Ulaznice za koncert Discipline u prodaji su po cijeni od 70 kn. Cijena na dan nastupa iznosit će 90 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Evntimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
www.entrio.hr

Objavljeno 25.04.2014.

Vremeplov

Mislim da bi se Eurosong trebao zvati ”Politički festival neukusong”.
Elvir Laković Laka, pobjednik Eurosonga