Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dobitnici 18. Porina!

Dobitnici 18. Porina!18. dodjela diskografske nagrade Porin u Biogradu bila je pun pogodak. Spektakl u kojem se iskazao višestruko talentirani Đani Stipaničev bio je prijeko potrebna injekcija dobre energije u hrvatsku glazbenu scenu.

Dobitnici priznanja glazbeničke struke u ”najjačim” kategorijama su Gibonni za album godine (Toleranca) i Lea Dekleva feat. Mladen i Saša od TBF-a za pjesmu godine (Dogodila se ljubav...).

Gibonni je tako i priznanjem struke okrunio izdanje koje je već dostiglo dijamantnu nakladu, te sa kojeg je već skinuto 6 hit singlova, uključujući i najnoviji ’Vesla na vodi’ koji je svoju video premijeru doživio na MTV-u. Uz Porina za ’album godine’ Gibonnijev album osvojio je Porine u kategorijama najbolje produkcije, snimke i aranžmana, kao i Porin za najbolji video broj i to onaj pjesme ’Žeđam’.

Skupina TBF sinoć je slavila u tri kategorije. Njihov posljednji album ’Perpetuum Fritule’ osvojio je Porin u kategoriji najboljeg koncertnog albuma, kao i Porin za najbolje likovno oblikovanje. Također TBF su dobitnici u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom, za izvedbu pjesme ’Fantastična’ sa spomenutog albuma.

Porin za Hit godine, zahvaljujući telefonskom glasovanju publike, dobila je Jelena Rozga sa skladbom Bižuterija.

U kategoriji za najbolju izvedu grupe sa vokalom Porin su, zbog jednakog broja glasova, dobili i TBF i Jinxi za pjesmu ’Da smo se voljeli manje’ s albuma ’Diksilend’, koji je
proglašen i za najbolji album pop glazbe. što je prvi takav slučaj u osamnaestogodišnjoj povijesti Porina.

Najbolijm albumom alternativne glazbe proglašen je ’Plavi avion’ Rundek Cargo Tria, najboljim albumom klupske glazbe ’Vertigo’ skupine Elemental.

Novim izvođačem godine proglašena je skupina Kino Klub.

Porin za životno djelo je dobio legendarni Drago Diklić.

Objavljeno 17.05.2011.

Vremeplov

Da bi čovjek imao ljudska prava, mora imati i ime i prezime. Anonimni komentari bilo koje vrste su komentari bez društvenog i osobnog legitimiteta i izvan su svijeta obuhvaćenog kodeksom ljudskih prava... većina ljudi precjenjuju značaj anonimnih poruka na internetu.
Miljenko Jergović, književnik