Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DOP Records - On i Off

DOP Records - On i OffProslava prvih 365 dana uspješnog rada i poslovanja DOP Recordsa održat će se 10. i 11. prosinca bez prisutnosti medija i javnosti, prigodnim koncertima specijalnih gostiju iznenađenja i izvodača, u skrivenim klupskim prostorima u Rijeci i Zagrebu. O detaljima istih nećete biti na vrijeme obavješteni. Praksa ”skrivenih” gigova uvriježena je na svjetskoj glazbenoj sceni, pa su Dopovci nakanili provjeriti kako će funkcionirati na našem terenu. Na dan koncerata će ograničeni broj ulaznica biti podijeljen posjetiteljima i gostima ”tajnih” prostora.

DOP Records je osnovan ujesen 2004. kao diskografski poduhvat DOP Produkcije. Ambicija i cilj etikete koja je uspješno provođena u prvom razdoblju je bio i ostao pronaći i otkriti nova imena, podići kvalitetu izdanja na domaćoj glazbenoj sceni, uraditi pomake u smjeru poboljšanja tretiranja izvodača, pristupiti marketingu i PR-ingu na nov i kreativan način, pokrenuti trend snižavanja cijena CD-ova i približavanju mogućnostima kupaca originala, te korigirati koliko je u njihovoj moći zatečene nepravilnosti na domaćem tržištu.

DOP Records od početaka rada inzistira na snižavanju cijena kompakt diskova i prilagođavanju kupovnoj moći ovdašnje publike, tako da sva izdanja s potpisom DOP Records etikete ne bi u maloprodaji/CD shopovima smjela koštati više od 79 kn. DOP Records izvodači su Ramirez, Lollobrigida i Svadbas. Osim objavljivanja albuma spomenutim izvodačima, DOP Records se bavi managementom njihovih karijera, prisutnosti u medijima, PR-ingom za sve spomenute izdavače, te u suradnji s koncertnom agencijom A1 Booking Agency organizira njihove koncertne turneje u zemlji i inozemstvu.

Katalog DOP Records izdanja 2004/05:
1. Ramirez - RAMIREZ (u suradnji s Menartom)
2. ZLATNA KOOGLA 2005 - kompilacija
3. Cartoon Explosion - LOLLOBRIGIDA (u suradnji s Menartom)
4. La La - SVADBAS (u suradnji s Menartom).

Zbog nedovoljne financijske moći još uvijek nisu u mogućnosti objavljivati samostalna izdanja svih planiranih izvođača, te u tu svrhu surađuju s drugim etilekama. Kako se ne bi ponavljale zabune u određenim medijima i kako bi izbjegli miješanja termina o suradnji dviju izdavačkih kuća, grupe Ramirez, Lollobrigida, Svadbas su izvođači etikete DOP Records - koja zajedno s njima i suradnicima realizira pretprodukciju albuma, vrši management grupe, brine o medijskom tretmanu i odnosima s javnošću grupe. Objavljivanje albuma realizirano je u koprodukciji etiketa DOP Records i Menart. Institut suizdavanja albuma regularna je pojava na inozemnoj glazbenoj sceni dok se na domaćem teritoriju premalo obraćalo pozornosti ovom vidu izdavaštva.

Mate Bogut

Objavljeno 07.12.2005.

Vremeplov

Dvije osobe gledaju nekog tipa u baru... jedan vidi odrpanca drugi zvijezdu.
Beck Hansen