Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF ’09 – Filmovi u programu

DORF ’09 – Filmovi u programuFestival dokumentarnog rock filma – DORF ’09 održati će se u 2 grada: od 5. do 8. ožujka 2009. u Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić” u Vinkovcima, te u Domu mladeži u Županji. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazani dokumentarni glazbeni filmovi iz 10 zemalja.

Festival će u Vinkovcima 05.03. otvoriti dokumentarac ”Gogol Bordello Non Stop” Margarite Jimeno, koja je 6 godina kamerom pratila gypsy punkere u nevjerojatnoj akciji i zabilježila impresivne kadrove, te ”Dečko sa strane” Marine Jurišić, kratki film najmlađe sudionice DORF festivala, talentirane autorice ponikle u Studiju SKIG iz Gunje.

Otvorenje u Županji 06.03. će uz navedene naslove ponuditi i film o radu MKC Županja.
Među 20 naslova iz deset zemalja, u programu trećeg DORF-a izdvajaju se nagrađivani filmovi o heavy metalu ”Metal: A Headbanger’s Journey” i ”Global Metal” kanadskog autorskog dvojca Scot McFadyen i Samm Dunn – hrvatska premijera ova dva filma trebala bi privući mnoge budući je film o heavy metal legendama Iron Maiden koji se upravo najavljuje djelo je ovog dvojca.

Za ljubitelje glazbenih underground legendi, nova epizoda DORF serije ”Tajna povijest rocka” je izvrstan film Dione Newton, u BBC produkciji, o Mark E.Smithu i njegovim The Fall.

Početak suradnje s kultnom američkom izdavačkom kućom Target Video koja u svom katalogu ima ponajbolju arhivu američkog punka (rani snimci The Cramps, Dead Kennedys, Iggy Pop…) bit će s filmom o grupi Flipper.

Maštovita tehnička rješenja i strast prema glazbi obilježja su sve zanimljivijeg fenomena one-man bandova, za sve koji to vole nezaobilazni ”must see” je briljantni ”One man in the band” Adam Clitheroea iz Engleske.

Korejski film ”Two-eyed Ireland” Lim Jin-Pyunga prvi je film iz suradnje DORF-a sa srodnim azijskim festivalima, čija dokumentarna produkcija zadnjih godina ruši sve rekorde.

Filmovi ”Dub echoes” brazilskog autora Brune Natala o povijesti tog zanimljivog efekta i ”Put the needle on the record” Jasona Rema o house/plesnoj glazbi primjer su modernog dokumentarnog filma, s pažljivo biranim sugovornicima i sjajnim soundtrackom.

Regionalna produkcija ove godine predstavljena je sa 10 filmova i to u kategorijama ”Etno DOR”“ – filmovi o Olahu Vinceu, Cinkušima, slovenskim harmonikašima, Teta Lizi, te uz uratke koji prate naše najveće glazbene zvijezde ili se pak osvrću na događaje i karijere koje su ušle u glazbene legende, poput ”Kao da je bilo nekad” Dušana Vesića o EKV, kontroverzni LET 3 ”Živa pička”, Radislava Jovanovića – Gonza ili premijera mladog Mirka Duića ”Arsen – brod u boci”, o Arsenu Dediću.

Uz filmove, bit će prikazana i 2 izbora video-spotova: spotovi Hladnog Piva i spotovi nezavisne produkcije u izboru Irene Mihalinec (Formalin dizajn studio) u kojem će, po prvi put u Hrvatskoj, biti prikazani isječci iz urnebesnih nastupa legende stand-up komedije Bill Hicksa, a koji se odnose na glazbenu industriju.

Svaki dan će poslije projekcija biti organizirani i koncerti u središtu grada, u Vanilla Clubu: 05.03. – Radikal Dub Kolektiv, 06.03. – Small House Brown HARP ATTACK i 07.03. – Hladno Pivo.

U Županji na otvorenju 06.03. sviraju Sheitans.

Objavljeno 09.02.2009.

Vremeplov

Uistinu vjerujem u ljubav. Ne mogu reći da sam 100 posto uspješan na tom području, ali smatram da je to jedno od nekolicine ljudskih iskustava vrijednih truda.
Trent Reznor (Nine Inch Nails)