Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dorf ’11 vam nudi...

Dorf ’11 vam nudi...Peti festival dokumentarnog rock filma – DORF ’11 održati će se u 2 grada: od 10. do 13. ožujka 2011. u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja.

U programu međunarodne konkurencije, osim atraktivnih naslova kao što su Lemmy ili Cure for pain: Mark Sandman Story, posebnu pozornost zaslužuje jedan od najboljih prošlogodišnjih glazbenih dokumentaraca Upside down: Creation Records Story.

Autor filma Danny O’Connor kroz priču o jednoj od najvažnijih britanskih nezavisnih etiketa Creation Records prikazao je recentnu povijest britanske pop glazbe. Sve je počelo sa Jesus&Mary Chain, My Bloody Valentine, Primal Scream, Ride, Teenage Fanclub… i došlo do Oasis.

Hrvatska premijera ovog sjajnog filma, brojni nikad objavljeni snimci i kreativno ludilo osnivača Alana McGeeja predstavljaju pravi must see za sve ljubitelje pop glazbe. Svakako jedan od najboljih filmova ovogodišnjeg izdanja DORF-a.

Film o Curro Savoyu je jedan od najboljih kratkometražnih glazbenih dokumentaraca u povijesti žanra. Za one koji ne znaju, Curro Savoy je odzviždao sve one poznate melodije iz Morriconeovih soundtrackova za kultne spaghetti-westerne Sergio Leonea.

Brojne nagrade i veliki uspjeh filma Davida Maciana iz Španjolske, Vivir del aire, kod publike, uz fascinantnu priču pozivnica su na hrvatsku premijeru ovog pravog filmskog bisera za sve koji vole cool glazbu.

Jedan zanimljiv projekt, nazvan La Resistenza Nascosta – Viaggio nella scena musicale di Sarajevo, autora Francesca Rolandi/Andrea Paco Mariani iz Italije obuhvatio je scenu susjedne BiH, o kojoj znamo malo i koja zaslužuje veću pozornost.
Ovim filmom prikazani su detalji zanimljive priče, čiji su protagonisti Letu Štuke, Laka, Dubioza Kolektiv, Zabranjeno Pušenje…

U programu izvan konkurencije biti će prikazano jedno od remek-djela modernog glazbenog dokumentarca, drugi nastavak višestruko nagrađivanog projekta 1 Giant Leap – What about me?, autora Jamie Cutto/Duncan Bridgeman, iz Velike Britanije.
Radi se o konceptu i medijskom projektu, jednom od najinovativnih i najinspirativnijih iz proteklog desetljeća, a koji je rezultat višegodišnjih putovanja i istraživanja dvojice briljantnih autora.

Na laptopu snimljene podloge služe kao temelj za session kojim se razvijaju u suradnji sa sjajnim glazbenicima/gostima iz cijelog svijeta (kineski raperi, beduini, Tuvan Throat pjevači… uz svjetski poznate Michaela Stipea, Alanis Morisette, Santanu… te brojne sugovornike Eckharta Tollea, Noama Chomskog, Tima Robbinsa…) u jednu zanimljivu poetičnu viziju.

Novost petog DORF-a je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’11 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Art-kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom.

Festival podržavaju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala i Facebooku.


Objavljeno 04.02.2011.

Vremeplov

Sva poanta je u glazbi i to je to. Nisam zabavljač ali zabavljam ljude. Kužite razliku?
Liam Gallagher (Oasis)