Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

#DritoIzTvornice - Finiširan line up prvog vlikog hip hop koncerta 2016.

#DritoIzTvornice - Finiširan line up prvog vlikog hip hop koncerta 2016.Veliki hip hop i trap spektakl naziva #DritoIzTvornice održat će se u subotu 30.01.2016. u Tvornici kulture uz Prti Bee Gee, Krankšvester, Kiša metaka, Kuku$ Klan i High5.

High5, mladi trap gospodari Zagreba, proboj na scenu su počeli prije dvije godine kada su nastupili u prepunoj Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeu. Samo je godina dana bila potrebna da postanu jedan od najboljih novih rap izvođača u zemlji i regiji.

Od glavnih izvođača na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti tj. festivalu “Graffiti na gradele”, preko rasprodanih klubova u Osijeku, Ljubljani i Rijeci, sve do zagrebačke promocije albuma i prvog samostalnog nastupa u Velikom pogonu Tvornice, High5 su pokazali da su spremni za velike prostore. Godinu su završili nastupom na Pozitivnom koncertu u Domu sportova.KUKU$ Klan je zagrebačka trap senzacija koju su osnovali Đikola, RBM, Def Kluny, Goca R.I.P. i Hilj$on Mandela. Broje već dva nastupa u Tvornici Kulture, kao podrška beogradskom kolegi Mikri Mausu iz Prti Bee Geea, te na promociji mixtapea ’O KUKU$IMA se ne raspravlja’ na kojem su gostovali Žugi i Hladni iz High5-a, Doktor Bolest iz 40industrya te Oreb iz Kiše Metaka.

Splitska Kiša metaka vraća se sa svojim hip-hopom u Tvornicu Kulture. Njihovi tekstovi su puni kriminalnih i crnohumornih tema, a na svakom nastupu pokazuju da su kraljevi rima, teških beatova i gangsta rapa. “Folder 2” je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je skinut preko 3000 puta, što objašnjava da svi fanovi “Oće još”. Osim Shamse 69 iz Brkova, na albumu gostuje i Prti Bee Gee, na njihovom hit singlu “Apartman”, a među uratcima su i “Jaketa”, “Crni fondovi” ili pak “Pljačkam turiste”.

Prvi album, naslovljen jednostavno ’Kiša metaka’, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013., te preko noći postaje kultni naslov sa stvarima poput “Konan” preko gastarbajterskih “Drei Millionen” te istinitih “Mejaša” i “Pazara”, a o popularnosti svjedoče njihovi dosadašnji nastupi po cijeloj zemlji koje nerijetko rasprodaju. Live postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Đječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ VRH, bivši član Loopjunkies kolektiva.

Osječki rap dvojac Krankšvester (Triki & Sett) vraća se u Tvornicu kulture nakon što su u istoj održali svoj do sada najveći solo nastup u karijeri. Nakon što su promocijom aktualnog albuma “Krankšvester III” iz 2014. uspjeli čak dva dana rasprodati klub Klub te nepunih šest mjeseci kasnije i KSET, Krankšvester je zajedno sa Sajsi MC napunio i Veliki pogon Tvornice u sklopu Halloween partyja ”Štaš bit?”.

Iza njih je ukupno sedam izdanja prepunih tvrdih beatova i izuzetno eksplicitnih tekstova zahvaljujući kojima su osvojili regionalnu underground scenu.

Beogradska rap grupa Prti Bee Gee mogla bi se tumačiti kao beogradski NWA. 2000. su je osnovali Davor Bobić (Mos-kri, preminuo 2005.), Marko Jarnević (Eufrat) i Mikri Maus. Brzo su dostigli zavidnu reputaciju u beogradskim underground rap krugovima, a potom osvojili i publiku po okolnim zemljama, pogotovo tinejdžere Zagreba i Sarajeva koji su razumjeli o čemu repaju.

Davor Bobić i njegova duhovitost i iskustvo s gradskih ulica formirala je ideologiju grupe i, za neke, vrlo kontroverzan pristup životu kroz slogan ”heroin rap”, koji ih stavlja ispred bilo čega što je balkanski hip hop imao. Pjesma ”Pajp” se prvi put zavrtila na radio SKC-u oko 2001. i najavila dolazak nečega novog u regiji, a grupa je izdala samo jedan pravi album (”Grejtest ThITS”, 2003.).

Ulaznice su u prodaji po 50kn, odnosno 70kn na dan koncerta. Ulaz je dozvoljen punoljetnima.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr

Iza koncerta stoji ekipa yem kolektiva koji su organizatori klupskih hip hop večeri “In Da Klub”.

Objavljeno 17.12.2015.

Vremeplov

Da bi čovjek imao ljudska prava, mora imati i ime i prezime. Anonimni komentari bilo koje vrste su komentari bez društvenog i osobnog legitimiteta i izvan su svijeta obuhvaćenog kodeksom ljudskih prava... većina ljudi precjenjuju značaj anonimnih poruka na internetu.
Miljenko Jergović, književnik