Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Drugi Valamar Jazz Festival

Drugi Valamar Jazz Festival Grad Poreč će i ovog ljeta postati jazz prijestolnica koja će ugostiti najznačajnija imena međunarodne jazz scene.

Drugi Valamar Jazz Festival održat će se na sedam lokacija u Poreču, od 6. do 9. srpnja 2011. godine, pod palicom umjetničke direktorice festivala, vrhunske glazbenice Tamare Obrovac.

Zvuci /live jazza/ će publiku Valamar Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Ville Polesini.

Prva večer glavnog programa odvijat će se 7. srpnja 2011. u Eufrazijevoj bazilici, najljepšem sačuvanom spomeniku iz 6. Stoljeća, uvrštenom na listu svjetske baštine UNESCO-a. U jedinstvenom sakralnom ambijentu bazilike nastupit će vodeći europski jazz glazbenik Richard Galliano sa svojim Piazzola Forever Septetom. Prije njega, publici će svoj novi album predstaviti Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble u suradnji s češkim gudačkim kvartetom Epoque.

U petak 8. srpnja i subotu 9. srpnja glazbenicima i publici domaćin će biti otočić Sv. Nikola nasuprot porečke rive, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnog programa Valamar Jazz Festivala.

Na pozornici tik uz more u petak 8. srpnja nastupit će kvartet nove zvijezde jazza, Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim*Viva Brazil Quintetom.

U subotu 9. srpnja večer otvara jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg jazza – Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza. Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit ćemo u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.

Uvod u glavni program 2. Valamar Jazz Festivala bit će koncert u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, 6. srpnja. Za ovaj događaj Valamar festivalski tim udružuje snage s Pučkim otvorenim učilištem iz Poreča i njihovom tradicionalnom manifestacijom Jazz u
lapidariju.

Objavljeno 25.03.2011.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly